logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z tv-out w radeonie 9600 xt - troche inna usterka

Gorti 02 Lis 2007 20:39 1113 4
REKLAMA
  • #1 4441304
    Gorti
    Poziom 2  
    Witam wszystkich
    Wiem ze temat tv-outów był juz często poruszany ale moj jest troszke inny a ja nie znalazlem na niego odpowiedzi. Mam radeona 9600 xt i che go podłaczyc do tv (panasonic plazma) za pomoca kabla s-video - eurozłacze. Po podłaczeniu do tv ( euro z wejsciem s-video) obraz jest kolorowy ale strasznie sie trzęsie i chodzi po nim pas zniekształcający wszystko dodatkowo dźwiek jest bardzo cichy i bardzo buczy. Kabelek byl kupiony w sklepie w grubej silikonowej izolacji. Na nim nie dzialalo wiec rozebralem wtyczki i zaczalem łaczyc tak jak jest podane na schematach na forum ale to tez nic nie pomogło.
    Dajcie znac co moge jeszcze zrobic albo podac jeszcze jakis schemat.

PS Jeszcze jedna sprawa jak podłaczam kompa do innego tv tylko ze kablem s-video na s-video to obtraz nie jest ideal ale da sie oglądać.

Pozdrawiam Gorti
  • REKLAMA
  • #2 4441565
    loki7777
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Jesli masz antene naziemna/kablowke podlaczona do tv to dolacz i sprawdz jak bedzie.Po drugie w sterownikach icdzie ustawic cos takiego jak migotanie tv-moze troche pomoc
  • REKLAMA
  • #3 4441743
    Alana
    Poziom 37  
    Ocena: 245
    Mialam to samo dopóki nie zrobilam sobie separacji galwanicznej na kablu antenowym (2 kondki ceramiczne po pare nf w szereg z zla i ekranem albo odpowiednie "kupne" urzadzenie)
  • REKLAMA
  • #4 4442465
    Gorti
    Poziom 2  
    Witam
    Do tego tv mam podłaczoną kablówke i ona odbiera ok a co do ustawień migotania to ustawione sajuz na maksa.
    PS ten obraz nie mogocze on skacze i jest zniekształcony.
    A tak nawiasem to w euro ppodłaczone mam nastepujące wtyki.
    13, 15,17,20 oraz uziemienie na 21 ( mialem tez taki uklad 13,15,18,20 oraz taki 15,17,17,20) najlepszy obraz jest na pierwszej konfiguracji ale wczesniej wspomniane usterki nie znikly.

Dodano po 1 [godziny] 10 [minuty]:

Alana napisał:
    Mialam to samo dopóki nie zrobilam sobie separacji galwanicznej na kablu antenowym (2 kondki ceramiczne po pare nf w szereg z zla i ekranem albo odpowiednie "kupne" urzadzenie)

Moge troche jasniej bo nie jestem w temacie co mam zrobic i gdzie a bede bardzo wdzieczny
  • #5 4443079
    loki7777
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    po prostu odlacz antene i zobacz co z tego wyjdzie i w sumie tez bym chcial wiedziec dokladniej co Alana zrobilas, ze przestalo ci buczec - ja odlaczam antene na czas ogladania filmu na tv:)
    Popraw post kolego...
    TONI_2003
REKLAMA