Witam, proponuje podłączyć kabel Do TV i odłączyć monitor od karty graficznej i włączyć komputer, powinno odrazu pokazać sie cos na ekranie TV (Bios) i nosrmalnie startowac system.
Jesli tak nie będzie to cos nie tak z połączeniem Karta=>TV
Pozdrawiam
To może i ja się podłącze pod temat ponieważ posiadam radeona 9500PRO i zawsze nawet jak mam odłączone wszystkie przewody od karty to i tak wykrywa mi ze mam podłączony tv, ale co gorsze nie mogę uzyskać obrazu na tv (sterowniki, kable i ustawieniana pewno są dobre).
Dziwi mnie jedynie to ze zawsze wykrywa ze mam podłączony tv. Karte kupiłem używana i nie wiem czy tak było od nowości (podobno tak się stało podczas instalacji windowsa z podłączonym tv). Pamiętam ze kiedyś udało mi się uzyskać obraz na tv całkowicie przypadkiem ale był on słabej jakości i po restarcie komputera juz go nie było Ma może ktoś pomysł jak naprawić to uszkodzenie ?
Zmierz miernikiem jaka masz rezystancje na wyjściu TV (powinno być 75Ohm)
Ja mam 9550 i podczas pracy poruszałem wtykiem TV w karcie i uszkodziłem TVout. Po paru miesiacach nagle obraz sie pokazał, ale słabej jakosci.
Na wyjsciu była rezystancja ok 34-37Ohm. Po paru miesiacach karta sama sie naprawiła (obraz jest dobrej jakosci i rezystancja na wyjsciu wynosi 75Ohm)
Zainstalujcie omegi, są to super sterowniki, potem wchodzi się do skrótu ati tools, jak się nie mylę. Ikonka powinna być w pasku stanu, tam gdzie jest głośniczek, czas czy antiwir ;]. Klikamy prawym, wybieramy opcje displaye. Ustawiamy clonowanie, przechodzimy do zakładek, ustawiamy jaki mamy telewizor, można też pogrzebać, czy obraz ma być wyświetlany tak jak na monitorze itp. Warto pobawić się ustawieniami. Mi to działa na moim Radeonie 9600 ;].
✨ Problem z wyjściem TV-out w karcie Radeon 9600XT objawia się wyświetlaniem na telewizorze dwóch szarych pasków mimo sprawnego kabla i zainstalowanych sterowników. Zalecane jest podłączenie tylko kabla do TV i odłączenie monitora, aby sprawdzić, czy BIOS wyświetla obraz na telewizorze, co pozwoli wykluczyć uszkodzenie kabla lub karty. Możliwe przyczyny to błędne ustawienia w sterownikach, które warto przełączyć lub zainstalować alternatywne, np. sterowniki Omega, umożliwiające konfigurację trybu klonowania i ustawień obrazu TV. Wskazano również na konieczność sprawdzenia rezystancji wyjścia TV-out (powinna wynosić około 75 Ohm), gdyż uszkodzenie fizyczne złącza może powodować problemy z jakością obrazu. W przypadku braku obrazu w BIOS-ie problem może leżeć w uszkodzeniu karty graficznej, co potwierdza podejrzenie konieczności reklamacji sprzętu. Dodatkowo, użytkownicy innych modeli Radeon (9500PRO, 9550) zgłaszali podobne problemy z wykrywaniem TV-out i jakością sygnału, co sugeruje, że problem może mieć charakter sprzętowy lub sterownikowy. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.