logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BLAUPUNKT CAR 2003 - brak wyświetlania kodu po BIPIE w Corsie C 2001

adamos1 04 Lis 2007 20:20 15113 4
REKLAMA
  • #1 4446513
    adamos1
    Poziom 1  
    Witam wszystkich. Nabyłem Corse C (2001) z radiem BLAUPUNKT CAR 2003. Problem jest następujący:
    Po włączeniu radia, które prawdopodobnie jest zablokowane, na wyświetlaczy nie pojawia mi się nic. Kod do radia posiadam. Rozumiem, że w celu wklepania kodu należy:
    1. Włączyć zapłon
    2. Nacisnąć AS i jednocześnie włączyć radio, aż do momentu gdy usłyszę "BIP"
    3. A na wyświetlaczy powinno mi się pojawić miejsce na wpisanie kodu.
    W moim przypadku po "BIPIE" nie wyświetla się nic.
    Doczytałem się też, że wyświetlacz może być zablokowany. Więc sprawdziłem po przez przytrzymanie dwóch przycisków wyświetlacza i na wyświetlaczy pokazała mi sie cyfra 004. Gdzie nie wiem co to oznacza.
    Doczytałem się tylko, że 011 oznacza odblokowany wyświetlacz, a 012 zablokowany.
    Jak ktoś dysponuje wiedzą jak me radio wyleczyć to z góry kłaniam się w pas.
  • REKLAMA
  • #2 4447276
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Jeśli wyświetlacz gasi datę a w jej miejscu nie pojawia się nic to nie jest zablokowany a masz kłopot z szyną danych pomiędzy nim a radiem. Jest jeszcze jedna możliwość, radio ma wyłączony kod i ustawioną komunikacje w innym trybie niż ten wyświetlacz obsługuje ale to mniej prawdopodobne bo ma moment by się coś pojawiało na nim i słyszałbyś coś z radia.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4447830
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 486
    Po włączeniu radia, pojawia się napis SAFE?, jak nie to najprawdopodobniej masz niewprogramowany wyświetlacz i radio go nie obsłuży, trzeba jechać z tym do serwisu żeby techem to uaktywnili (koszt ok100pln).Być w aucie nigdy nie było fabrycznego radia (wył . obsł. wyśw.)a radio ktoś włożył tylko na zapchaj dziure, też tak bywa.
  • REKLAMA
  • #4 6768661
    galusxx
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    witam mam problem z takim samym radiem w takim samym aucie jak kolega, chodzi o to ze u mojej dziewczyny w aucie trzeba bylo odlaczyc akumulator no i radio stracilo pamiec, po wlaczeniu wyswietla sie napis safe na wyswietlaczu, mam kod do radia ale nie wiem jak go wpisac, czy tenn trik z przyciskiem as zadziala?
  • #5 6769110
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    To nie trik tylko normalna procedura wpisywania kodu. Nie zapomnij włączyć zapłonu przez rozpoczęciem wpisywania kodu.
REKLAMA