Witam serdecznie, mam mały problem mianowicie jestem jednym z nieszczęśników którzy kupili Lagune II 1.9 dci 120 KM, 2002 rok przebieg 92 tys Km, po serii usterek które już wystąpiły mianowicie: brak mocy na każdym biegu gdy przycisnąłem gaz i przekroczyłem ok 2500 obrotów i pojawienie sie żółtej kontrolki ze świecą żarową - diagnoza w serwisie: problem z ciśnieniem doładowania więc Albo zawór EGR albo intercooler albo turbina, zacząłem od intercoolera ponieważ jakoś dziwnie przepuszczał powietrze (dmuchał) i okazało sie ze trafiłem w 10. 3 dni później samochód w ogóle nie odpala tak jakby nie było dopływu paliwa więc serwis, męczyli sie przez tydzień i w końcu okazało sie że to czujnik zapłonu teraz z nowym intercoolerem śmiga jak samolot ale wczoraj gdy pędziłem sobie autostradą to przy prędkości 150 Km/h i 6 biegu pojawiła mi się znowu ta żółta kontrolka ze świecą żarową, gdy ściągnąłem nogę z gazu i prędkość opadła do 130 Km/h to kontrolka zgasła, gdy znowu doszło do 150 Km/h znowu to samo i tak cały czas, nie odczułem żadnego dużego spadku mocy ani obrotów. Czy to może być wina zaworu EGR???