logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o pralkach Hoover - jakość i doświadczenia użytkowników

renata palicka 03 Gru 2003 15:06 15886 8
REKLAMA
  • #1 423334
    renata palicka
    Poziom 2  
    czesc czy moze ktos mi przyblizyc marke hoover szczegolnie jestem zaineresowana pralkami tej wlasnie firmy czy moze ktos ma osobiste doswiadczenia w temacie jakosci pralek tej wlasnie firmy :?: :?: :?:
  • REKLAMA
  • #2 424635
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 754
    No cóż, jedne są po prostu Candy, inne trochę lepsze Candy,
    czyli nic ciekawego i na dodatek mają bardzo drogie części.
    Sobie to bym czegoś takiego nie kupił nawet za pół ceny.
  • REKLAMA
  • #3 425414
    renata palicka
    Poziom 2  
    dzieki za odp. ale czy Twoja opinia dotyczy calej oferty pralek firmy hoover czy tak jak w przypadku firmy boch od pewnego pulapu zaczyna to byc dobrej klasy sprzet. O ile wiem jest to firma angielska. a co do tematu czesci zamiennych - hm... moze takie nie beda potrzebne?
  • REKLAMA
  • #4 425427
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 426389
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    zayzayer napisał:
    No cóż, jedne są po prostu Candy, inne trochę lepsze Candy,
    czyli nic ciekawego i na dodatek mają bardzo drogie części.
    Sobie to bym czegoś takiego nie kupił nawet za pół ceny.

Może tak, ale bardzo dużo sprowadzanych z Zachodu pralek Hoover, zwłaszcza tych 10-letnich, do złudzenia przypomina "nasze" Ardo - ten sam zbiornik, bęben....
    Ja również bym nie kupił nowej pralki tego producenta. (Zresztą miałbym poważne wątpliwości szukając innej alternatywy, mało jest naprawdę dobrych pralek w tym gąszczu, niestety, ale... co ja mówię, powinienem się cieszyć ;) )
  • REKLAMA
  • #6 426416
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    Widzę że jesteś już zdecydowana na konkretną markę, kupuj więc Hoover'a! Wiem jak to jest, sam kiedyś kupowałem radio do samochodu i nikt nie był w stanie mnie przekonać do czegoś innego niż Sony. Później sam się przekonałem, a "soniacza" mi ukradli, żałowałem tylko szyby ;)
  • #7 430364
    renata palicka
    Poziom 2  
    elektryk2000 napisał:
    Widzę że jesteś już zdecydowana na konkretną markę, kupuj więc Hoover'a! Wiem jak to jest, sam kiedyś kupowałem radio do samochodu i nikt nie był w stanie mnie przekonać do czegoś innego niż Sony. Później sam się przekonałem, a "soniacza" mi ukradli, żałowałem tylko szyby ;)

jak bym juz byla zdecydowana to bym nie prosila o rade i opinie osob zgromadzonych na tym forum, nie mam przekonania a jak pytam sprzedawcow rozkladaja rece bo niewiele wiedxza na temat tej firmy a ewentualne usterki sa zglaszane bezposrednio do serwisu takze oni o tym nie wiedza takze takie buty....
  • #8 430602
    K.Olczak
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    W Hooverach połowa części jest włoska tak jak i w innych pralkach ale zdobyć konkretny element jest trudno bo sieć serwisowa nie jest rozbudowana.Wcześniej czy póżnie coś w niej nawali a wtedy czekasz tygodniami i pierzesz w miednicy.Dla sportu jest więc o co walczyć.
  • #9 5900268
    Qalitet
    Poziom 1  
    mam hoovera jest głośna i na dodatek guma sie wałkuje przy bębnie miedzy drzwiczkami nie polecam jest to druga pralka z media pierwsza po jednym praniu wysiadło łożysko chcieli mi przysłać serwisanta ale po stresach wymienili na nowa koszt tej pralki to 1500zł

Podsumowanie tematu

✨ Pralki Hoover są oceniane jako sprzęt o przeciętnej jakości, często porównywany do modeli Candy i Ardo, z którymi dzielą niektóre komponenty, takie jak zbiornik czy bęben. Części zamienne do Hoovera bywają drogie i trudne do zdobycia ze względu na słabo rozwiniętą sieć serwisową, co może powodować długie oczekiwanie na naprawy. Wiele elementów, w tym połowa części, pochodzi z Włoch. Użytkownicy zgłaszają problemy takie jak głośna praca pralki, zużycie gumy przy bębnie oraz awarie łożysk po krótkim czasie użytkowania. Mimo że Hoover jest marką angielską, jakość oferowanych pralek jest oceniana jako niska lub średnia, a serwis i dostępność części są istotnym problemem. W dyskusji pojawia się również uwaga, że producenci pralek oferują tańsze modele o niższej jakości, a dobrej klasy sprzęt jest droższy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA