Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Astra2 99rX20DTL odpalił i i teraz już nie działa błąd P1631

Stiwen1 20 Nov 2007 17:28 8929 22
  • #1
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam pomocy samochód odmówił posłuszeństwa dziś rano wyjeżdzałem z garażu i po odpaleniu chodził elegancko po około 1 min zgasł i już od tamtej pory nie mogę go odpalić zaciągnołem go pod kompa i okazało się że wyskakuje taki błąd P1631(łąd pompa zawór wtryskowy) sprawdzałem bespieczniki znalazłem 1 przepalony nr38 ale i tak nic nie dało go odpalić. Po wyjęciu i obejrzeniu tych bezpieczników jeszcze dodatkowo zapaliła się taka kontrolka kwadracikz gwiastką u góry co to oznacza i w tym samym momęcie teraz jak miałem przekręconą stacyjkę to działa wentylator chłodnicy . Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc.Pozdrawiam.
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam dzięki za podpowiedz ale czy można by było troszeczkę jaśniej,czy to jest to między 4 wyjściami z pompy odkręcane na torksy i dwa kabelki czarne wychodzą z tej części czy to jest to czy coś innego prosiłbym o pomoc w odnalezieniu tego pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi.
  • #4
    User removed account
    User removed account  
  • #5
    autoas
    Level 42  
    A tak zapytam nieśmiało - paliwa dużo (wtedy jak auto zgasło), filtr szczelny paliwa, były tam problemy z oringiem
  • #6
    User removed account
    User removed account  
  • #8
    User removed account
    User removed account  
  • #9
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam przepraszam że tak długo nie odpisywałem ale wreszcie dotarłem do numerów pompy końcówka numeru 003 mam nadzieję że to wystarczy i mam jeszcze pytanko czy pompa od Vectry będzie pasować do Astry też z takim samym nr. pozdrawiam.
  • #10
    Stiwen1
    Level 21  
    Witam kolegów pojawił się ten sam problem znowu po upływie czasu jest znowu to samo.Wtedy zmobilizowałem się wymieniłem pompę na używaną i znowu jest tak samo błąd P1631 już ręce opadają z tą pompą czy jest jakieś tańsze rozwiązanie żeby nie wymieniać pompy pozdrawiam.
  • #11
    User removed account
    User removed account  
  • #13
    User removed account
    User removed account  
  • #14
    tomek0m
    Level 12  
    a jaka cena tej naprawy????????/
  • #15
    User removed account
    User removed account  
  • #16
    tomek0m
    Level 12  
    Panie elektrit odpowie mi kolega ile za naprawe owego sterownika pompy vp44 czy to jakaś duża tajemnica?
  • #17
    autoas
    Level 42  
    tomek0m wrote:
    Panie elektrit odpowie mi kolega ile za naprawe owego sterownika pompy vp44 czy to jakaś duża tajemnica?

    Za chwilę stracisz szansę na naprawę w dobrych i pewnych rękach.
    Poproś na PW o adres i wyślij pompę albo "dekiel", forum nie jest od cen
  • #18
    User removed account
    User removed account  
  • #20
    tomek0m
    Level 12  
    Za chwilę stracisz szansę na naprawę w dobrych i pewnych rękach.
    Poproś na PW o adres i wyślij pompę albo "dekiel", forum nie jest od cen[/quote]
    forum nie jest od podawania cen słuszna uwaga tylko od pomagania i doradzania a nie od pomocy typu wyslij to naprawie ! Swoją droga taka kasa za wymiane tranzystora to słona kwota! wymiana tranzystora to jest tylko leczenie skutków a nie żródła . Przyczyną palenia się tego tranzystora jest zacieranie się tłoczka w pompie !!!
  • #21
    User removed account
    User removed account  
  • #22
    stomat
    Level 36  
    W takim razie co robisz na tym forum ?
    Ogłaszaj się w Panoramie Firm !
  • #23
    User removed account
    User removed account