logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grafika ATI Radeon X1300 Pro i brak kolorów na telewizorze.

jacek__21 22 Lis 2007 09:21 1801 6
REKLAMA
  • #1 4507568
    jacek__21
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem taki jak w temacie gdy podłączam telewizor pod komputer to obraz na telewizorze jest bez kolorów i strasznie niewyraźny. Czytałem już wczesniejsze posty na ten temat ale nic nie pomogło. Kabel jakim połączony jest komputer z telewizorem to S-Video - Euro. Jak juz wczesniej wspminałem to karta graficzna to ATI Radeon X1300 Pro 512MB. Pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 4507571
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    Bylo juz milion razy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4507592
    jacek__21
    Poziom 11  
    DriverMSG napisał:
    Zmiana systemu kolorów na Pal , zmiana kabla na zwykły Video - jeśli TV nie obsługuje S-Video.

A gdzie zmienia się ten system kolorów bo szukam i szukam i znaleźć nie umiem:)
  • REKLAMA
  • #6 4508174
    jacek__21
    Poziom 11  
    DriverMSG napisał:
    Najczęściej w opcjach zaawansowanych ekranu , ale to już zależy od zainstalowanych sterowników .

No w tym wlasnie problem że instaluje najnowsze sterowniki do tej karty a menu w opcjach karty jest standarrdowe a nie takie jak tutaj:

http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://www...dy/jak_ustawic_pelnoekranowe_TV/strona-1.html

Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale tak niestety jest :-(
  • Pomocny post
    #7 4508940
    Stingerek
    Poziom 28  
    Ocena: 4
    BO te sterowniki "na obrazku" to Omegi.. jedyne prawdziwie dobre i słuszne sterowniki dla ATI>

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku kolorów i niewyraźnego obrazu na telewizorze podłączonym do komputera za pomocą kabla S-Video - Euro, przy użyciu karty graficznej ATI Radeon X1300 Pro 512MB. Rozwiązaniem jest zmiana systemu kolorów na PAL oraz ewentualna zmiana kabla na standardowy Video, jeśli telewizor nie obsługuje S-Video. Ustawienia systemu kolorów zwykle znajdują się w zaawansowanych opcjach ekranu, zależnie od sterowników. Standardowe sterowniki ATI nie oferują rozbudowanego menu konfiguracji, dlatego zaleca się instalację sterowników Omega, które zapewniają pełniejszą kontrolę nad ustawieniami wyjścia wideo i umożliwiają poprawne dostosowanie sygnału do telewizora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA