logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozwiązać problem z aktywacją Windows bez reinstalacji systemu?

stoker 23 Lis 2007 12:07 1921 6
REKLAMA
  • #1 4511548
    stoker
    Poziom 11  
    No właśnie poprzedni wątek został zamknięty z powodu mojej nie znajomości regulaminu za co bardzo przepraszam ale przecież nie pytałem się wprost że potrzebuje... "czegoś"
    Wracając do sprawy to na załączonym obrazku widać co się pokazuje ( a raczej nie pokazuje) i jak załatwić ten problem, oprócz przeinstalowywania kolejny raz Windowsów ?.

Wielokrotne zmiany posta spowodowane literówkami.
    Załączniki:
    • Jak rozwiązać problem z aktywacją Windows bez reinstalacji systemu? UO0003.jpg (68.55 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4511565
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6532
    Możesz wykonać instalację naprawczą, bo to co widać normalne nie jest, chyba że już coś kombinowałeś z obejściem aktywacji.
  • REKLAMA
  • #3 4511585
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Bardzo prosta sprawa jak masz orginał - zadzwoń do Microsoftu a oni za rączkę poprowadzą przez problem. Nie ma problemu, ale jak nie masz orginału to nie pomogę raczej
  • REKLAMA
  • #4 4511590
    stoker
    Poziom 11  
    Dziękuje Jasiek690 ale też równocześnie chciałbym Cię ostrzec, ponieważ nie wnosisz nic nowego do tematu co jest niezgodne z regulaminem...
    Tzok no właśnie jedyne co "kombinowałem" to to że chciałem go aktywować przez internet i takie okienko mi wyskoczyło już za pierwszym razem.
    A co rozumiesz przez określenie "instalacja naprawcza" bo ja za bardzo nie kojarze o co chodzi ?
    Właśnie ja posiadam orginalną płyte Windows XP Home Edition, system nieraz był przeinstalowywany u mnie także niewiem co się mogło stać ponieważ pierwszy raz mam styczność z tym problemem.
  • REKLAMA
  • #5 4511623
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Więc zadzwoń po prostu do Microsoftu a oni podadzą Ci rozwiązanie. Kilkukrotnie zamiast się męczyc dzwoniłem i załatwili temat szybko i bezproblematycznie. Co do instalacji naprawczej pamiętaj że istnieje możliwość że się nie uda i wtedy i tak będziesz musiał przeinstalowac system. Wybór należy do kolegi, ja bym zadwonił jednak.
  • #6 4512160
    weryfany
    Poziom 27  
    Ocena: 148
    Jeśli Windows jest legalny to aktywacja przez telefon pozostaje, jeśli jest nielegalny to w google masz odpowiedź. Ja przypadkiem na to wlazłem. W torrentach ostatnio nawet widziałem.
    Pozdro.
  • #7 4512974
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Regulamin mówi, że nie piszemy o nielegalnych kopiach.
    A o takiej tutaj mowa.
    Aktywacja z tym samym kluczem na kilku komputerach
    Kolega już raz dostał ostrzeżenie za taki temat - nie zrozumiał ?
    Kolega dostaje drugie ostrzeżenie i blokadę pisania na 14 dni
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy aktywacji systemu Windows XP Home Edition bez konieczności reinstalacji. Użytkownik napotkał błąd podczas próby aktywacji przez internet. Proponowane rozwiązania obejmują wykonanie instalacji naprawczej systemu, która może przywrócić funkcjonalność bez pełnej reinstalacji, jednak nie gwarantuje sukcesu. Alternatywnie, jeśli posiadany system jest oryginalny, zalecane jest skontaktowanie się z pomocą techniczną Microsoftu, która może przeprowadzić aktywację telefoniczną i rozwiązać problem. Dyskusja podkreśla konieczność posiadania legalnej kopii systemu, gdyż aktywacja nielegalnych wersji jest niezgodna z regulaminem forum i nie jest wspierana. Wątki dotyczące nielegalnych kopii są zamykane i karane blokadą dostępu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA