Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

transit 2.4 di ciezko pali gdy zimno

jaroslaw l. 06 Dec 2007 01:53 4167 8
    jaroslaw l.
    Level 14  
    witam wszystkich - ford transit 2.4 di 2001 przy ujemnych temperaturach ma powazne problemy z odpaleniem, jak jest cieplo pali na dotyk.w starszych wersjach byla dodatkowa swieca(kopciuch). w tym modelu chyba tego nie ma.czy ktos z forumowiczow zetknol sie juz z tym problemem?.
    sebzje
    Level 11  
    sprawdzaleś świece i przekaznik??
    jaroslaw l.
    Level 14  
    hej- z tego co wiem ten juz tego nie posiada - chyba ze zle szukalem

Dodano po 1 [minuty]:

hej- z tego co wiem ten juz tego nie posiada - chyba ze zle szukalem
    rx7hew
    Level 17  
    Sprawdź świece żarowe i czy sie załanczają jak silnik jest zimny tzn. czy prąd na nie idzie przez jakieś 10 sek.
    jaroslaw l.
    Level 14  
    witam -czy mozesz mi powiedziec gdzie mam tych swiec szukac.ten fordzik jest z 2001 roku silnik 2.4 di z plastikowym kolektorem. dlatego kopciucha tam raczej nie ma
    rx7hew
    Level 17  
    W głowicy jest tyle ile cylindrów, do każdej świecy idzie gróby kabel.
    rx7hew
    Level 17  
    W głowicy jest tyle ile cylindrów, do każdej świecy idzie gróby kabel.
    hanti
    Level 13  
    kolego, każdy silnik wysokoprężny posiada świece żarowe, a niektóre posiadają dodatkowo świece dogrzewające (mam VW golfa `96 i jeżdżę T5 `07 i oba mają). Poszukaj przy wtryskach takich grubych przewodów powtykanych w głowicę silnika - to są właśnie świece żarowe( to do czego te przewody są powtykane), albo daj auto do znajomego mechanika, który Ci te świece sprawdzi
    marian11@
    Level 21  
    Witam.
    Kolega wyzej napisal:) :"kolego, każdy silnik wysokoprężny posiada świece żarowe"
    A wlasnie ze nie kazdy :)) bo sa takie silniki wysokoprezne co posiadaja tylko swiece plomieniowa:) albo nie posiadaja wcale:)
    Pozdrawiam.