Przewertowałem troche forum no ale nie znalazłem jednoznacznie odpowedzi na pytanie jakie zastosować głosniki niskotonowe w kolumnach frontowych. Napoczatku beda grały stereo pod PIONEER A-441, ale w przyszłosni zamiene go pod KD.
Mianowicie chcę umiescić głosnik basowy z boku obudowy.
Głosnik o nie większej średnicy niż 25cm, bo ewentualne podbicie basów uzyskam z suba, a i 25 potrafi zejsc nisko.
No i teraz jakie te głośniki?
Myśle, ze TONSIL 25/60 albo 25/80 bo 25/40 nie che dawać, a mam takie i chętnie sprzedam.
Z tego względu, że TONSILE torche kosztują, to może ARN albo VISATON? Cen VISATON nie mogełm znaleźć - podajcie linka.
Coś czuje, że ARN najtańszy bedze.
Nie wiem jak by to wyglądało, ocencie, jakby umieścic dwa basy ARN z boku - 2x 20cm albo 2x22cm? 4 ARN kpie taniej niz 2 Tonisle.
Poprostu doradzcie na czym mam to zbudować no i powedzcie o tych głosnikach (głosniku) z boku bo nie moge wystartować z budową
Średni ton to GDM 16/80 a soprany..... jeszcze nie mam.
Mianowicie chcę umiescić głosnik basowy z boku obudowy.
Głosnik o nie większej średnicy niż 25cm, bo ewentualne podbicie basów uzyskam z suba, a i 25 potrafi zejsc nisko.
No i teraz jakie te głośniki?
Myśle, ze TONSIL 25/60 albo 25/80 bo 25/40 nie che dawać, a mam takie i chętnie sprzedam.
Z tego względu, że TONSILE torche kosztują, to może ARN albo VISATON? Cen VISATON nie mogełm znaleźć - podajcie linka.
Coś czuje, że ARN najtańszy bedze.
Nie wiem jak by to wyglądało, ocencie, jakby umieścic dwa basy ARN z boku - 2x 20cm albo 2x22cm? 4 ARN kpie taniej niz 2 Tonisle.
Poprostu doradzcie na czym mam to zbudować no i powedzcie o tych głosnikach (głosniku) z boku bo nie moge wystartować z budową
Średni ton to GDM 16/80 a soprany..... jeszcze nie mam.