Witam.
Mam problem z serwerem.
Mam to znaczy miałem komputer, który działał jako serwer.
Co prawda nie jest to nowy komputer, ale był w sam raz do tego co robił. Jego parametry to Pentium MMX 190, Geforce 2 MX, 256MB SDRAM, ale mi było mało i chciałem go tak na próbę z ciekawości podrasować.
Więc pozmieniałem zworki na inne miejsca tak jak było napisane w instrukcji i wyciągnąłem z niego 210 MHz !
Pochodził kilka godzin, po czym buch!
Komputer się wyłączył, a z tego czegoś co jest na zdjęciu zaczął wydobywać się dym.
Wyłączyłem komputer od razu z zasilania.
I włączyłem go potem ponownie - i chodził, wszsytko ok., ale po 30s. wyłącza się sam chyba z powodu przegrzania bo ta część co dosłownie wybuchła nagrzewa się w tym czasie do takiej temperatury, że aż parzy palec.
Możecie powiedzieć mi co to w ogóle jest i co to robi.
Czy da się to dokupić w jakimś elektrycznym sklepie?
Czy wymiana tego jest prosta.
Pytam się bo nie chcę wyrzucać płyty, która w zasadzie działa tylko coś tam się spaliło i się przegrzewa.
Zdjęcie:
Widać okrągły ślad po spaleniu.
Pozdrawiam
Mam problem z serwerem.
Mam to znaczy miałem komputer, który działał jako serwer.
Co prawda nie jest to nowy komputer, ale był w sam raz do tego co robił. Jego parametry to Pentium MMX 190, Geforce 2 MX, 256MB SDRAM, ale mi było mało i chciałem go tak na próbę z ciekawości podrasować.
Więc pozmieniałem zworki na inne miejsca tak jak było napisane w instrukcji i wyciągnąłem z niego 210 MHz !
Pochodził kilka godzin, po czym buch!
Komputer się wyłączył, a z tego czegoś co jest na zdjęciu zaczął wydobywać się dym.
Wyłączyłem komputer od razu z zasilania.
I włączyłem go potem ponownie - i chodził, wszsytko ok., ale po 30s. wyłącza się sam chyba z powodu przegrzania bo ta część co dosłownie wybuchła nagrzewa się w tym czasie do takiej temperatury, że aż parzy palec.
Możecie powiedzieć mi co to w ogóle jest i co to robi.
Czy da się to dokupić w jakimś elektrycznym sklepie?
Czy wymiana tego jest prosta.
Pytam się bo nie chcę wyrzucać płyty, która w zasadzie działa tylko coś tam się spaliło i się przegrzewa.
Zdjęcie:
Widać okrągły ślad po spaleniu.
Pozdrawiam
Moderowany przez TONI_2003:Proszę przeczytać i stosować...
Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.