logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 3 karty dźwiękowe do płyty Asus TUSL2-C? Konfiguracja i możliwości

INTEL 1,GB 14 Gru 2003 19:46 1276 7
REKLAMA
  • #1 437226
    INTEL 1,GB
    Poziom 2  
    Mam płyte Asusa TUSL2-C i chciałbym aby były podłaczone chociaz 3karty dzwiekowe czy to jest mozliwe. Jak tak to w jaki sposób to skonfigórować
  • REKLAMA
  • #2 437312
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    to najpierw podlacz a potem pytaj. Powinno działac, bedzie tylko problem z wyborem kombinacji karta/program bo sporo aplikacji nie pozwala wybrac karty io beda dzialaly na tej ktora ustwaisz na dumyslna (P sterowania, multimedia)
  • REKLAMA
  • #3 437315
    SPog
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dużo rzeczy jest możliwych, pewnie 3 karty dźwiękowe w jednym kompie też, zastanawiam się tylko po co? Na pewno będziesz je musial ręcznie konfigurować.
  • REKLAMA
  • #4 437643
    KonradF
    Poziom 11  
    z penoscia sie da - kolega pusicl dwie graficzne na jednym komputerze i wszystko chodzilo (tyle ze pod linuxem jak w innych srodowiskach to nie wiem)
  • #5 437738
    Spooner
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Witam !!
    Wpiąć 3 karty zawsze można tylko mogą inne problemy wyniknąć np. przerwanie. dma. Winamp może mieić wybór z czego ma kożysać i prawdopodobnie będzie ERROR chyba że zrobisz COMBO ze sterów. \

PS Chodzi ci chyma o 6 kanałów wyjściowyych ! Kup spbie jedną i po ptokach!!! :idea:
  • #6 437874
    dziuchu
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Ja u siebie mam dwie podłączone jedną z płyty drugą z PCI (AC97 i Soud Blaster 128 PCI) i pomimo iż w biosie mam włączoną kartę z płyty to w windows 2k działa mi tylko ta PCI :( tej z płyty pod win2k mi wogole nie widzi. Jak odłączę kartę PCI to wykrywa mi tą z płyty
  • REKLAMA
  • #7 439075
    INTEL 1,GB
    Poziom 2  
    Ptrzebuje do puszczania imprez jeżeli macie inny pomysł to dzieki.
    Tylko nie sprzet DJ to troche kosztuje.
  • #8 440128
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    zwykła karta 5.1............
    ładowanie kilku dźwiękówek jest głupotą bo musisz konfigurować inną dla każdego programu bo żaden nie korzysta z kilku naraz a szczególnie windows......
    nie dotyczy to profesjonalnych zastosowań ale to tylko w studio........

Podsumowanie tematu

✨ Podłączenie trzech kart dźwiękowych do płyty Asus TUSL2-C jest technicznie możliwe, jednak wiąże się z wieloma ograniczeniami i problemami konfiguracyjnymi. System Windows, zwłaszcza w wersji 2000, często wykrywa i obsługuje tylko jedną aktywną kartę dźwiękową, co powoduje konieczność ręcznego przełączania urządzeń lub ustawiania domyślnej karty w panelu sterowania. W praktyce wiele aplikacji audio nie pozwala na jednoczesne korzystanie z kilku kart, co utrudnia ich równoległe wykorzystanie. Problemy mogą również wynikać z konfliktów przerwań i DMA. Alternatywą jest zakup jednej karty dźwiękowej obsługującej wielokanałowy dźwięk (np. 5.1), co jest bardziej efektywne niż łączenie wielu kart. W środowiskach profesjonalnych, takich jak studia nagraniowe, stosuje się specjalistyczne rozwiązania, ale w typowym systemie domowym konfiguracja wielu kart jest niepraktyczna. Przykładowo, użytkownik miał dwie karty: zintegrowaną AC97 na płycie i Sound Blaster 128 PCI, gdzie system wykrywał tylko kartę PCI, gdy obie były podłączone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA