logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm w Golfie – brak reakcji na otwarcie drzwi i maski po uzbrojeniu, nie uzbraja się automatycznie

Zbyszek6000 28 Gru 2007 20:53 1997 9
REKLAMA
  • #1 4633670
    Zbyszek6000
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    Witam, podłączyłem alarm zamyka i otwiera dobrze, ale po uzbrojeniu gdy podniesiemy maskę alarm się nie włącza to samo sie dzieje jak drzwi otworze bez rozbrojenia oczywiście. Co sie dzieje?? Powiedzcie proszę. pozdrawiam.

Dodano po 2 [minuty]:

a ma jeszcze funkcje, która powinna uzbrajać po tym jak sie nie otwiera drzwi, to tez nie chce działać.
  • REKLAMA
  • #2 4633827
    Lukasz3232
    Poziom 19  
    Ocena: 158
    Alarm nie "widzi" krańcówek. Najwyraźniej nie są prawidłowo podłączone do alarmu.

Łukasz

P.S.
    Akurat ta druga funkcja powinna działać przy nie podłączonych drzwiach. To znaczy uakywniać się cały czas, bo alarm cały czas będzie przekonany, że drzwi się nie otworzyły i bedzie się ponownie uzbrajał.

Co to za alarm ?
  • #3 4634835
    GRafal
    Poziom 20  
    Ocena: 71
    Moim zdaniem masz krancówki zwarte do masy i alarm pomija uszkodzone wejscie. Sprawdź czy oswietlenie wnętrza działa jak należy.
  • REKLAMA
  • #4 4634844
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Alarm chińszczyzna.Napisz jaki to golf.Po drugie sprawdź w instrukcji alarmu jak sygnalizowane są(jeśli są)niedomkniete drzwi.Jesli jest to sygnalizowane to tak jak wspomniał kolega wyżej podłączony do masy na stałe przewód od krańcówek.
  • #5 4642459
    Zbyszek6000
    Poziom 11  
    Już doszedłem co źle podłączyłem, ale mam pytanie przestawiam zworkę w celu wydłużenia sygnału, aby został podany impuls domykający szyby, przy otwieraniu drzwi naciskając krótko na przycisk szyby wszystkie sie opuszczają. Czemu tak sie dzieje??
  • REKLAMA
  • #7 4643210
    Zbyszek6000
    Poziom 11  
    Długość impulsu przestawiłem tak jak było (przewód podłączyłem do domykania) to w ogóle nie chce domykać po przytrzymaniu przycisku.
  • REKLAMA
  • #8 4643245
    alster1
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 540
    Nie tak dawno robiłem ten alarm (urządzenie klienta) w Golfie III. Oryginalny zamek pneumatyczny chodził na impulsie 0,7 sekundy. Po uzbrojeniu alarmu zamykał drzwi i domykał wszystkie szyby łącznie z szyberdachem.
  • #9 4644783
    Zbyszek6000
    Poziom 11  
    a jak podłączył Pan szyber dach i szyby jednocześnie ????????

Dodano po 3 [minuty]:

może Pan zwarł dwa przewody od domykania szyb i szyberdachu????????
  • #10 4644974
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    Sterownie komfortem w golfie było już omawiane na forum. Użyj funkcji SZUKAJ.
    Klawiatura ci się zacina?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy alarmu w Volkswagenie Golf, który poprawnie zamyka i otwiera drzwi, lecz po uzbrojeniu nie reaguje na otwarcie maski ani drzwi, a także nie uzbraja się automatycznie po czasie. Przyczyną jest najprawdopodobniej nieprawidłowe podłączenie krańcówek (czujników otwarcia drzwi i maski) do alarmu, które alarm "nie widzi". Krańcówki mogą być zwarte do masy, co powoduje pomijanie sygnału przez alarm. Wskazane jest sprawdzenie poprawności podłączenia oraz działania oświetlenia wnętrza, które jest powiązane z krańcówkami. Dodatkowo, funkcja automatycznego uzbrajania powinna działać, gdy alarm "uważa", że drzwi nie zostały otwarte. W kwestii domykania szyb po uzbrojeniu alarmu, konieczne jest podłączenie oddzielnego przewodu do funkcji domykania szyb, który współpracuje z centralnym zamkiem. Długość impulsu sterującego zamkiem powinna być dostosowana do oryginalnego zamka (np. 0,7 sekundy w Golfie III z zamkiem pneumatycznym). Należy unikać zwarcia przewodów domykania szyb i szyberdachu, gdyż mogą powodować nieprawidłowe działanie. Sterowanie komfortem w Golfie było omawiane na forum, warto skorzystać z funkcji wyszukiwania w celu uzyskania dodatkowych informacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA