mam dla ciebie dobra rade w sklepie motoryzacyjnym kupisz spray do czyszczenia gaznikow.
ten spray jest zrobiony na bazie latwopalnej i zracej substancji ktora usowa wszystkie zanieczyszczenia w gazniku, dolocie. i na wszystkich dyszach. calosc wykonuj na wysokich obrotach tak aby silnik 'wył' 7.000 obr.min wtryskuj ten srodek przez okolo 4-5sek przerwa 3 sek i znowu 4-5 sek
Powodzenia!!!
Dołączam sie do tematu gdyz mam samochodzik dokladnie ten sam 1991 1.2 EFI pelen wtrysk . Wszystko bylo dobrze tylko od 2-ch dni dieje sie tak ze nie potrafi zejsc ponizej 1500 obr/min. Autko nie ma gazu chodzi tylko na benzynie zawsze bylo tak ze odpalalo na zimnym na wyzszych obrotach i schodzilo na nizsze do 1000 obr/min i tak bylo ok a teraz odpalam chodzi na wyzszych ok 2000 obr/min pozniej po czasie sam schodzi na 1500 ale na 1000 juz nie . Nie wiem co moze byc dodam tylko ze od jakiegos czasu w sumie przejechalem tak 8 tys. km wskaznik temperatury wariuje pokazuje za wyska temperature szczegolnie po czym za chwile schodzi na norme i znow za jakis czas wejdzie nagle na duzo wyzsza i pozniej znow nagle opadnie do normy . Mysle ze cos mu jest ale czy to moze miec wplyw na ta sytuacje jaka jest obecnie ???? I pytanko do supermoderatora czy moglby opisac o jaki waz chodzi czy jest to gruby waz czy jeden z tych cienszych gruby mam na mysli taki jak wchodzi do przeplywomierza .
Dziekuje za wszelka pomoc
pozdrawiam
P.S. Chcialem jeszcze dodac ze autko zawsze odpala nie ma z tym problemu natomiast te obroty pomozcie!!!!