logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer stacjonarny w sieci z laptopem bezprzewodowo ?

franek72 02 Sty 2008 20:15 1337 3
REKLAMA
  • #1 4650811
    franek72
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam bardzo serdecznie, mam problem tego typu posiadam komputer stacjonarny podpięty do internetu przez WiFi poprzez kartę i antenę zewnętrzną.
    Zakupiłem ostatnio dodatkowy komputer laptop i chciałbym także korzystać z internetu poprzez połączenie się drogą radiową z komputerem stacjonarnym.
    Laptop jest na viście i ma wbudowaną kartę WiFi.
    Proszę bardzo o radę jak to ze sobą połączyć, na pewno w komputerze stacjonarnym musi być dodatkowa karta PCI WiFi?
    Bardzo proszę o rady, pozdrawiam.:D
  • REKLAMA
  • #2 4651251
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Najtaniej będzie druga karta WiFi do komputera stacjonarnego + udostępnienie połączenia.
    Między komputerami trzeba ustawić połączenie ad-hoc.

Dużo bardziej funkcjonalne będzie jednak zastosowanie AP i routera z wbudowanym AP - Internet będzie działał niezależnie na obu komputerach.
  • REKLAMA
  • #3 4652203
    franek72
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Bardzo dziękuję za odpowiedź, ja wybiorę tą pierwszą opcję ponieważ komputer stacjonarny pracuje prawie non stop, pozdrawiam.:D
  • #4 4652471
    Mati_p
    Poziom 12  
    Witam borykam sie z małym problemem: mianowicie mam stacjonarny komputer i chce udostępnić internet na laptopa po skrętce. na stacjonarnym mam xp i internet bezprzewodowy na laptopie windows vista. gdy połączyłem kablem i ustawiłem IP na obu komputerach net na stacjonarnym przestaje działać. miał ktoś taki problem?? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
REKLAMA