Acida Jak odpalilem to mi kompa sciol w nocy Dzis sproboje again nim. Scielo przez Winde czasem mi tnie ja;-) Dzis doprowadzilem kompa do pozadku wiec zobaczymy.
AutoGordianKnot tez wyproboje zobacze co da lepsze efekty i w jakim czasie na wlasnej skurze.
Witam.
Odświeżam temat i pytam o aktualnie często używanego - dobrego DVD rippera. Co polecacie? Dobrze żeby można było ustawiać wielkość pliku wyjściowego. Np 700MB filmy mają dobrą jakość. Kiedyś próbowałem imToo, ustawiłem na 700MB a wyszło 560MB i jakość jak rmvb <żal>.
Masz trzy możliwości podania źródła danych :
- wskazać DVD root
- wskazać plik IFO
jeśli poprzednie nie zadziałają
- możesz wskazać bezpośrednio plik .mpg (.vob)
Odpowiadając na Twoje pytanie - Tak, można ustawić (Output settings/ustawienia wyjściowe) program w taki sposób, że powstanie 1 plik .avi
Wskazywałeś DVDroot/otwórz DVD?
Tu musisz wskazać napęd lub katalog ts_video (nie mam teraz pod ręką płytki z filmem żeby sprawdzić)
Wskazywałeś DVDroot/otwórz DVD?
Tu musisz wskazać napęd lub katalog ts_video (nie mam teraz pod ręką płytki z filmem żeby sprawdzić)
Faktycznie, trzeba mu było wskazać katalog VIDEO_TS. Zrobiłem próbę ripowania i za ładnie to nie wygląda. Film 2h 13min oblicza mi na ponad 1200MB (1minuta - 8,5MB) a jakość fatalna-widać pixele. RMVB jest przy tym lepszej jakości, więc program DVDx odpada.
Cucusoft Ultimedia DVD Converter is an all-in-one DVD Converter, which converts DVD's to play on almost any portable device including iPod, iPhone, iPod touch, iPod video nano, Zune, PSP, video capable MP3 players, video capable mobile phones, Pocket P.C., and so on. Meanwhile, it can also support output almost any audio/video format including Video format(H264, MP4, WMV, AVI, MOV, RM, 3GP, flv, SWF, mpeg-1, mpeg-2, VideoCD, SuperVideoCD, DVD, etc) and Audio format(AC3, AAC, MP2, MP3, MP4, RA, WMA, etc.).
Key Functions 1Support convert DVDs to any video format Rip DVD to video formats including H264, MP4, WMV, AVI, MOV, RM, 3GP, flv, SWF, mpeg1, mpeg2, VideoCD, SuperVideoCD, DVD, etc.
2.Support convert DVDs to any audio format Rip DVD to various audio formats including AC3, AAC, MP2, MP3, MP4, RA, WMA, etc.
3. Support convert DVDs to any (portable) device Convert DVDs to any portable device including iPods(iPod video, iPod touch, iPod video nano), Zune, PSP, iPhone, Apple TV, PPC, PDA, PS2, PS3, Xbox, Xbox 360, etc
4. Includes two running modes, "Direct Mode"and "Batch Mode". --"Direct Mode"is very easy for ripping a movie DVD's.
--"Batch Mode" is very easy for batch ripping Music DVD's, MTV DVD's and Episodic DVD's.
5.Support for Subtitle and Audio Trac selection
Dyskusja dotyczy opinii na temat najlepszych programów do ripowania filmów z DVD. Wśród polecanych narzędzi wymieniono AcidRip, który wykorzystuje mplayer i mencoder, oraz AutoGordianKnot, ceniony za jakość i możliwość ustawienia docelowej wielkości pliku z zachowaniem dźwięku 5.1. Użytkownicy zwracają uwagę na czas ripowania (np. 4-5 godzin na film 700MB) oraz stabilność działania programów. Pojawiły się także wzmianki o ImTOO DVD Ripper, który jednak nie spełnił oczekiwań pod względem jakości i rozmiaru pliku. Wśród darmowych rozwiązań rekomendowano DVDx i Any Video Converter, choć DVDx ma problemy z proporcjami obrazu i błędami przy odczycie plików IFO. FailUse Wizard został wskazany jako alternatywa. Cucusoft Ultimedia DVD Converter opisany jest jako wszechstronne narzędzie obsługujące wiele formatów wideo i audio oraz urządzeń przenośnych. Podsumowując, Gordian Knot jest często polecany jako najlepszy ripper DVD, oferujący dobre efekty jakościowe i funkcjonalność. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.