Witam wszystkich elektrodomaniaków, chciałbym prosić o jakieś pomysły, rady z moddingiem, chciałbym się wziąść za modding obudowy Sharkoon Rebel 9 Economy jak myślicie warto ją rozbebeszyć?? mam pare ciekawych pomysłów ale niewiem czy to wypali
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgangsta529 napisał:-pomalować obudowę na czarny mat
Cytat:-z przodu na wielkość 3 zatok 5.25 wtawić plexe w któej wytnę otwór na wentylator 120X120, i dam na niej grawerke smoka
Cytat:-z jednej strony plexi na całą ścianę z drugiej zamontowana matryca od starego laptopa a płyta na której zamontowana jest płta ptłyta główna zamieniona na plexe, przesunięta troche do wewnątrz by zrobić miejsce dla matrycy
Cytat:-w całym komputerze zamontowane wentylatory na maxa wyciszone (cche uzyskać efekt 9 DB)
Cytat:-pod każdym z wentylatorów podkładni antywibracujny, tak samo pod zasilaczem i wszystkimi śróbkami w kompie
Cytat:-od góry zrobione wielkie okno a pośrodku zamonowany wentylator 80X80 i może jakaś grawerka
Cytat:-wszędzie gdzie się da zamontowane szybkośróbki (łatwe rozmątowanie kompa w razie czego, ogólnie często biore kompa ze soba na rozgrywki z kumplami)
Cytat:-wszystko podświetlone 3 katodami, z jednej strony i z drugiej, i pod płyte główną jedna
Kostek7 napisał:Ja bym nie bawił się z ta obudową i zainwestował w inna bardziej przystosowaną do wizulanego "tuningu"
gangsta529 napisał:Holcer poddałeś mi bardzo ciekawy pomysł, żeby środek obudowy pomalować na taką ciemną zieleń z takimi płątkami które odbijają światło niewiem jak to się fachowo nazywa ale chyba wiadomo o co biega...
Cytat:...na procesor chce założyć pożądne chłodzenie upatrzyłem już sobie jedno na allegro i wszyscy moi kumple je chwalą, można je łatwo przerobić tak by załozyć na niego 120mm i super cisza i niska temp. na procku...
Cytat:przedchwilą przymierzyłem matrycę i jest na styk boje się że coś może się zje*** jak to tak będzie, można to czymś odizolować??
Cytat:aha i niewiem jaką mam diode od dysku i powera na przednim panelu bo chciałbym obydwie wymienić tylko niewiem jakie to są
gangsta529 napisał:kolumnę głośnikową w której znajdzie się głośnik niskotonowy i wysokotonowy, 3 CDromy