logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak bezpiecznie rozebrać zielony wskaźnik laserowy 50mW i usunąć filtr IR?

XENON9090 18 Sty 2008 18:35 4154 6
REKLAMA
  • #1 4708271
    XENON9090
    Poziom 10  
    Witam mam problem chciał bym rozebrać taki wskaźnik laserowy kolor zielony 50mw żeby pozbyć się filtra podczerwieni mógłby ktoś dokładnie napisać lub dać zdjęcie jeśli posiada taki wskaźnik jak się dostać tam do środka (rozebrać) bo nieche na hama żeby czegoś nieuszkodzić:D

Temat zmieniony, postaraj się stosować tematy jednoznacznie opisujące zawartość postu And!
  • REKLAMA
  • #2 4708455
    Mbeat
    Poziom 21  
    Ocena: 52
    na youtubie są bodajże filmy instruktażowe.
  • REKLAMA
  • #3 4708797
    XENON9090
    Poziom 10  
    długo szukałem i jakoś nieznalazłem może podasz jak widziałeś?
  • #4 4709025
    Mbeat
    Poziom 21  
    Ocena: 52
    z tego co kiedys widzialem to pokazywali jak rozebrac taki laser ale linku do konkretnego filmu niepodam bo niemam
  • REKLAMA
  • #5 4709948
    XENON9090
    Poziom 10  
    znalazł by się ktoś inny kto by mi pomógł???
  • REKLAMA
  • #7 7180480
    Celetron
    Poziom 12  
    Dzięki za link!!!
    Od tygodnia próbuje rozebrać swój wskaźnik, bo zepsuł ni się włącznik. Nigdzie nie mogłem znaleźć informacji, jak to zrobić - a tu proszę "gwiazdka z nieba" :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy bezpiecznego rozebrania zielonego wskaźnika laserowego o mocy 50mW w celu usunięcia filtra podczerwieni (IR). Użytkownik poszukiwał szczegółowych instrukcji lub zdjęć pokazujących sposób demontażu, aby uniknąć uszkodzeń. W odpowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące poszukiwania filmów instruktażowych na YouTube, jednak brak było konkretnych linków. Ostatecznie udostępniono link do strony zawierającej informacje i prawdopodobnie instrukcje dotyczące rozbierania zielonych wskaźników laserowych. Jeden z uczestników potwierdził, że dzięki temu materiałowi udało mu się rozebrać wskaźnik laserowy w celu naprawy uszkodzonego włącznika. Temat skupia się na technice demontażu, usuwaniu filtra IR oraz poszukiwaniu wiarygodnych źródeł instruktażowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA