logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd przy ładowaniu schematów w Eagle 4.11 - nie działa z własnymi plikami

lukas0987 23 Gru 2003 21:53 3033 11
REKLAMA
  • #1 448477
    lukas0987
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Przy ładowaniu schematu który zrobiłem wyskakuje błąd taki jak na rysunku za każdym razem i z każdym plikiem (oprócz standardowych examples).

Proszę o pomoc
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Błąd przy ładowaniu schematów w Eagle 4.11 - nie działa z własnymi plikami blad.JPG (53.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 448522
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Oj wygląda na to że kolega próbuje okraść firme CadSoft............
  • #3 449054
    lukas0987
    Poziom 18  
    Tzn. w czym jet problem?
    Eagle mam od nauczyciela oryginalnego.
    I nieweim czemu taki błąd wyskakuje?
    Co jest nie tak?

Proszę o odp.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 449220
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    Z przesłanego pliku "blad.jpg" jasno wynika, że tworzysz/stworzyłeś nowy schemat, który Eagle defaultowo nazywa "untitled.sch". Taki komunikat ukazuje się przy próbie otwarcia zapisanego pliku, którego licencja znajduje się na "czarnej liście" firmy CADSOFT. A więc do programu jest dołączona kradziona licencja.

To co napisał elektyrk potwierdza się.

Cytat:

Eagle mam od nauczyciela oryginalnego

To ciekawe dobrego masz nauczyciela, który rozdaje ucznią programy po 49$ , 199$ , lub 399$

Twój nauczyciel (jeżeli jest to prawdą) wchodzi taką postawą na grząski grunt, BSA niedługo może się nim zainteresować.

Aktualny cennik dla nauczyciela:
    http://cadsoft.de/prices.htm
  • REKLAMA
  • #5 449234
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    nie zgodzę się, mi wygląda na 0$
    jak ktoś czyta dokładnie to nie potrzebuje straszyć ludzi BSA
    a nauczyciel rzeczywiście wie co robi ;)
    http://cadsoft.de/freeware.htm
    Dobrze są są takie firmy, które rozumieją uczniów i wiedzą , że taki program wciągnie człowieka, który go później kupi. Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

The Freeware version of EAGLE Light adds these limitations:
    Support is only available via email or through our forum (no fax or phone support).
    Use is limited to non-profit applications or evaluation purposes.

Use is limited to non-profit applications or evaluation purposes.
    What does "non-profit" mean?

The definition of non-profit is fairly simple and straightforward:

If you earn money by using the Freeware version of EAGLE Light, you have to register it.
  • REKLAMA
  • #6 449419
    lukas0987
    Poziom 18  
    Problem jest chyba bardziej złożony bo ściągłem Eagle 4.11 freeware ze strony cadsoft i jest to samo (ten sam błąd).
    Ale przed 4 dniami wszytsko działało (na programi e nauczyciela zaprojektowałem płytke bez problemów)
  • #7 449438
    kubagert
    Poziom 14  
    Z Eaglem tak wlasnie jest ze jak sie tworzy nowy schemat przy uzyciu klucza znajdujacego sie na "czarnej liscie" to wszystko jest dobrze dopoty, dopoki sie tego eagla nie zamknie. Potem mozna sobie tylko poogladac takie wlasnie okienka (na innych Eaglach).
    Zapisanego schematu ze zlym kluczem (albo lekarstwem) juz sie nie da "naprawic".

Pozdrawiam
    kubagert
  • #8 449607
    lukas0987
    Poziom 18  
    Może wszystko się naprawiło, ponieważ usunołem wszystkie Eagle z dysku i wszystkie wpisy w rejstrze o Eagle. Wziołem nauczyciela Eagle i działa narazie wszystko. Ciekawe tylko jak długo?
  • #9 449611
    bobeer
    Poziom 28  
    Ocena: 642
    takie zachowanie dotyczy rowniez innych czesci programu , jak biblioteki .lbr
    tak wiec zanim cos sie zacznie robic warto sprawdzic czy wersja eagla jest ok, bo potem trzeba bedzie patrzyc na takie nieprzyje,mne komunikaty
  • #10 449624
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    :arrow: Acula
    Jeżeli 0$ to niepotrzebny jest klucz płatny a wszystko wskazywało, że klucz był jednak użyty, znajdujący się na "czarnej liście".
  • #11 457946
    jana
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Z tymi kluczami do Eagla to jest problem od wersji 4.01 do 4.11niby działa ale nie do końca i pół biedy gdy jest tylko komunikat o błędzie 29x gorzej gdy Obscure data... Czy ktos testował klucz w 4.11 made in SoTos ??
  • #12 467066
    chyras
    Poziom 12  
    jana napisał:
    Z tymi kluczami do Eagla to jest problem od wersji 4.01 do 4.11niby działa ale nie do końca i pół biedy gdy jest tylko komunikat o błędzie 29x gorzej gdy Obscure data...

Od dwoch lat uzywam Eagle z oryginalnymi kluczami (ver 4.0 i 4.1) i nigdy nie bylo problemow - a program codziennie po pare godzin jest intensywnie wykorzystywany.
    Swiadczy to tylko o tym, jak dobrze program jest zabezpieczony ...

Pozdrawiam,
    chyras

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu pojawiającego się przy ładowaniu własnych plików schematów w programie Eagle 4.11, podczas gdy pliki przykładowe działają poprawnie. Dyskusja wskazuje, że przyczyną może być użycie nieoryginalnej lub „czarnej” licencji, co powoduje blokadę zapisu i wyświetlanie komunikatów o błędach przy otwieraniu plików. Użytkownicy sugerują, że schematy utworzone z kluczem znajdującym się na czarnej liście działają tylko do momentu zamknięcia programu, po czym nie można ich ponownie edytować. Problem występuje również przy ładowaniu bibliotek (.lbr). Rozwiązaniem jest użycie oryginalnej licencji lub wersji freeware pobranej ze strony producenta, po uprzednim całkowitym usunięciu poprzednich instalacji i wpisów w rejestrze. Wersje Eagle od 4.01 do 4.11 mają znane problemy z kluczami, a oryginalne klucze działają stabilnie. Wersja freeware ma ograniczenia dotyczące zastosowań niekomercyjnych i wymaga rejestracji przy użyciu komercyjnym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA