logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem Mitsubishi Carisma 1.6 16v gasnie w czasie jazdy

kbys 03 Lut 2008 01:07 8828 3
REKLAMA
  • #1 4764497
    kbys
    Poziom 14  
    Ocena: 60
    Witam mam problem z Mitsubishi Carisma 1.6 16v gaśnie w czasie jazdy i co stwierdzam po kilku minutach pale i znów jeździ jak zegarek , ale po nagrzaniu i po paru kilometrach gaśnie zaczyna przerywać szarpać i gaśnie ciśnienia paliwa sprawdzone jest ok filtr paliwa wymieniłem i jest ok wygląda mi to na problem z wtryskiwaczami tak jak by zanikał mi impuls mam pytanie czy centralka blokady zapłonu jak odblokuje sterownik i odpalę to czy w przypadku zaniku komunikacji z centralka blokady zapłonu samochód zgaśnie czy jak jest odblokowany immobilizer to mogę odpalić i puszkę odpiąć ??
    Czy centralka immobilizer odcina wtryskiwacze . i jak tak to czy odcina plus wtryskiwaczy czy blokuje sterownik i odcina impuls masy?? Dodaje że filtr paliwa nowy , pompa paliwa skontrolowana pod katem ciśnienia , świece nowe , jak zgaśnie to pompa paliwa podaje paliwo , Iskra z cewki jest na 4 cylindrach !!!!
  • REKLAMA
  • #2 4765179
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    To sprawdź czy wtryski przestają pracować
  • REKLAMA
  • #3 4766342
    kbys
    Poziom 14  
    goldwinger napisał:
    To sprawdź czy wtryski przestają pracować

Wydaje mi sie ,że to wtryskiwacze sa zawalone bo czasami jeździ a czasami gaśnie gdy gaśnie impuls mam dioda miga jak kręcę rozrusznikiem iskrę mam a dalej jest problem wiec stawiam na wtryskiwacze prześledziłem instalacje do wtryskiwaczy i jest ok. Teraz wezmę miskę i zamoczę wtryski w nafcie jeśli sa troszkę zużyte to można je sprobować odmoczyć.
  • #4 4792449
    kbys
    Poziom 14  
    Witam kolegów temat załatwiło wypompowanie paliwa wyczyszczenie pompki denaturatem sitka i wymiana filtra paliwa i czyszczenie zbiornika paliwa czyli cały układ paliwowy gdyż zalałem paliwo z zawartością wody , wiem ktoś może mi napisać że w tym okresie to normalne ale po wyczyszczeniu znów sie zatankowałem na jednej ze stacji gdzie często sie tankowałem i znów miałem wodę a raczej taki kożuch jak budyń który zalepiał sitko smoka jak auto postało to pali jak zaciągnie ten kożuch na sitko to gaśnie . Stacje paliw sa okrutne pod względem jakości paliwa.
REKLAMA