logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralny zamek VW Sharan 2002 - pilot nie działa, kluczyk działa

2710dd 06 Lut 2008 16:34 9421 6
REKLAMA
  • #1 4776616
    2710dd
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.Czy mógłby ktoś mi pomóc w następującej sprawie:mam VW SHARANA z 2002 roku,wszystko było ok,ale ostatnio przestał działać centralny zamek,tzn.kluczykiem z zamka działa a pilotem nie.Pilot jest oryginalny z kluczykiem(rozkładany).Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4777867
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 564
    baterie w pilocie.
    ew. synchronizacja

temat juz poruszany czy nie mozesz skorzystać z opcji szukaj?
  • REKLAMA
  • #3 4778247
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1628
    proponuję sprawdzic przewody połączeniowe pomiędzy drzwiami i słupkami które często pękają od zamyania i otwięrania drzwi
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #4 4778324
    2710dd
    Poziom 11  
    Baterie wymieniłem.Jak kupiłem samochód to działał tylko jeden pilot a teraz przestał drugi.
    Próbowałem coś znaleźć w opcji szukaj,ale nic akurat o tym modelu nie znalazłem.Jeśli chodzi o przewody drzwi-słupek to myślę że nie,bo kluczykiem z zamka wszystko działa,nie działa pilot.
  • REKLAMA
  • #5 4778639
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 564
    trzebaby synchro zrobić, ale tu raczej ręcznie będzie cięzko.
  • #6 4778720
    2710dd
    Poziom 11  
    ale jest wogóle taka możliwość,ręcznej synchronizacji w tym przypadku?
  • #7 5845287
    piotrsworz
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Jeśli chodzi o synchronizacje kluczyka do VwSharan to po pierwsze przekręcic kluczyk w drzwiach od kierowcy i przekręć trzy razy w lewo na otwieranie po czym zapali si e dioda na drzwiach nastepnie wyjmij klucz skieruj na lusterko wewnętrzne i naciśnij zamykanie i w tym samym czasie naciśnij trz razy na otwieranie powinno już zadziałać.

Regulamin p. 13. [sharp]

Podsumowanie tematu

✨ W VW Sharan z 2002 roku centralny zamek przestał działać z pilota, podczas gdy kluczyk mechaniczny nadal funkcjonuje poprawnie. Przyczyną problemu mogą być rozładowane baterie w pilocie lub konieczność synchronizacji pilota z systemem zamka. Wymiana baterii została już wykonana, jednak problem dotyczy drugiego pilota, który wcześniej działał. Sprawdzenie przewodów łączących drzwi ze słupkami zostało uznane za mało prawdopodobne, ponieważ kluczyk działa bez zarzutu. Zalecane jest przeprowadzenie synchronizacji pilota, która w przypadku VW Sharan 2002 może wymagać specjalnej procedury manualnej: przekręcenie kluczyka w drzwiach kierowcy trzy razy w lewo, aż zapali się dioda, następnie wyjęcie kluczyka, skierowanie go na lusterko wewnętrzne i jednoczesne naciskanie przycisków zamykania oraz trzykrotne otwierania pilota. Ta procedura powinna przywrócić funkcjonalność pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA