logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gramofon Stereofoniczny Unitra GS-424 "Bernard" S

zomodj 09 Lut 2008 15:16 3807 4
REKLAMA
  • #1 4786900
    zomodj
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam, jak w tytule poszukuję serwisu, który dokonałby przeglądu gramofonu ew. naprawy (prawdopodobnie paski). Szukam po prostu elektronika "z duszą", który wie jak się za to zabrać, bo większość widząc 424 mówi "boże wyrzuć pan ten szmelc na śmieci" takim to ja na dzień dobry dziękuję. Najlepiej w okolicy Opola, ale mogę także go wysłać (chociaż niechętnie). Dziękuje za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4787005
    E.L.O.
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    Jakie masz problemy z odtwarzaniem? paski można kupić i samemu zmienić
  • REKLAMA
  • #3 4787177
    zomodj
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam, problem polega na tym że igła nie opada, i chyba sypnął sie STOP, tzn opada igła jak trzymam przełącznik, ale jak puszczam to on sam wraca i igła się unosi, myślałem że to wyważenie, ale nic z tego.
  • REKLAMA
  • #4 4787971
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 752
    zomodj napisał:
    Witam, jak w tytule poszukuję serwisu, który dokonałby przeglądu gramofonu ew. naprawy (prawdopodobnie paski). Szukam po prostu elektronika "z duszą", który wie jak się za to zabrać, bo większość widząc 424 mówi "boże wyrzuć pan ten szmelc na śmieci"

Na pewno tak nie powiedzą, bo GS-424 cieszy się dobrą sławą.

zomodj napisał:
    takim to ja na dzień dobry dziękuję. Najlepiej w okolicy Opola, ale mogę także go wysłać (chociaż niechętnie). Dziękuje za wszelką pomoc.

Wymienić pasek napędowy możesz samodzielnie.
    Problem z brakiem podtrzymania ramienia w pozycji opuszczonej, może być spowodowany spaleniem się żarówki czujnika, który wykrywa dojście ramienia do końca zapisu na płycie. Jeśli żarówka jest spalona, to elektronika gramofonu interpretuje to jako koniec odtwarzania i zwalnia elektromagnes podtrzymujący oraz wyłącza silnik napędowy.
    Zdejmij dolną pokrywę i sprawdź żarówkę. Jeśli się nie świeci po włączeniu gramofonu do sieci, to należy kupić nową, założyć i problemy powinny się skończyć.

GM

P.S. Czy istotnie posiadasz GS-424? Bo jeśli tak, to w nim nie ma żadnych pasków napędowych, bo jest to gramofon "Adam" o napędzie liniowym.
REKLAMA