logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć przewody podciśnienia w VW Golf II 1.6 PN z gaźnikiem Pierburg 2EE?

diyman 11 Lut 2008 19:21 11015 2
REKLAMA
  • #1 4794739
    diyman
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Golf 2 z silnikiem 1.6 pn, gaźnik pierburg 2EE i...

1. Na gazie chodził/chodzi całkiem przyzwoicie, na benzynie na początku nie było wolnych obrotów (falowały itd. itp jak to przy 2EE). Uszkodziłem podstawkę gaźnika i została wymieniona przez znajomego mechanika na inna używaną ale nic. Mechanik zdjął przewody podciśnienia, podłączył ich ale mnie sie wydawało, że inaczej niż były ?!
    2. Po tym silnik na gazie chodzil/chodzi w miare ale na benzynie kompletnie wariował. Zdjąłem dwa przewody podciśnienia i na gazie ok ?!?, a i na benzynie jeśli ustawione wolne obroty linką to były (?) i było powiedzmy fajnie. Już nie jest.
    3. Ostatnio na benzynie nie ma wcale wolnych obrotów (nie falują, po prostu ich nie ma). Żeby jechać na benzynie trzeba trzymać na pełnym gazie a min. powyżej 3k obrotów!, noga z gazu silnik gaśnie. Na gazie standard wolne obroty 1000 wskazówka ani drgnie.

Wymieniłem filtr paliwa, powietrza nic to nie dało. Może mi ktoś wskazać jak podłączyć te przewody podciśnienia (jakiś schemacik, opis). Co jeszcze mogę zrobić ?? Samochód palił bezproblemowo w lecie i nawet przy ujemnych temperaturach na gazie (teraz jest troszkę gorzej ale i tak nie źle). Wydaje mi się że trochę kiepsko sie zbiera z wolnych obrotów.

W sumie jakiekolwiek rady... Wiem że gaźnik 2EE ecotronik pierburga to nie najszczęśliwsza część w moim mk2

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4794785
    archaniol40
    Poziom 21  
    Ocena: 119
    Wizyta u mechanika i regeneracja gaźnika.
  • #3 4794885
    diyman
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jasne tylko... nie znam mechanika, który potrafiłby zregenerować ten gaźnik ot tak, niestety. A zdać się na kogoś kto nie ma doświadczenia z tymi gaźnikami - wide mój znajomy mechanik - to strata nerwów i pieniędzy. Ogólnie w świętokrzyskim/mazowieckim znajdę sprawdzonego speca od tych gaźników?? Może ma ktoś jakiś namiar.

A druga sprawa co do tych przewodów podciśnieniowych - jak ich podłączyć (wiem, że to nic raczej nie da ale ...).

Orientowałem się już w możliwości zakupu takiego zregenerowanego 2ee przez internet z wymianą nie było by problemu.. może jakiś namiar na sprawdzone źródło?

Rozumiem, że nie ma innego sposobu niż wymiana gaźnika? Cóż liczyłem się z tym... ale miałem nadzieję na jakieś choćby obejście problemu :(

Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger
REKLAMA