logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Amica AZC 4104PX pracuje ciągle, szron i niska temperatura w chłodziarce

Adrianek10 18 Lut 2008 07:45 4731 2
REKLAMA
  • #1 4817221
    Adrianek10
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Zauważyłem, że moja chłodziarko-zamrażarka Amica AZC 4104PX nie wyłącza się, tylko pracuje w sposób ciągły. Oczywiście, samo odmrażanie nie działa i u góry tylnej ściany jest trochę szronu. Nastawienie termostatu jest na 3,5, czyli na połowę skali, a temperatura w chłodziarce na górnej półce przy tylnej ścianie wynosi -2 st. C, w zamrażarce wszystko zmrożone na kość. Gdy przestawiłem pokrętło na pozycję „1” to lodówka się wyłączyła. Po paru godzinach, (dokładnie po siedmiu, a temperatura wynosiła plus osiem) samoczynnie się załączyła i nadal pracuje w sposób ciągły nie wyłączając się samoczynnie przy nastawieniu na „3,5”. Praca agregatu bez zmiam, cichutko i płynnie. Co to za przyczyna? Prosiłbym kogoś, kto zna się na zagadnieniu o pomocną uwagę. Dziękuję!!!
  • REKLAMA
  • #2 4817237
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3392
    Nieszczelność, a co za tym idzie, ubytek czynnika(gazu) - tylko dobry serwis.
  • #3 4819862
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA