logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner do 800zł z dobrym basem i czystą górą - co polecacie?

toropl 20 Lut 2008 19:25 3116 9
REKLAMA
  • #1 4827304
    toropl
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam
    Nie posiadam zbyt wielkich funduszów więc liczę się z każdą złotówka wydana na amplituner, a 800zł to dla mnie spora kwota (wiem, że audiofila kwota ta śmieszy i na kable pewnie więcej wydaje hehe). Tak więc prosiłbym Was o poradę co kupić w tej kwocie? Zależy mi na dobrej jakości dźwięku, na ładnym głębokim basie bo na to zwracam dużą uwage :) A jeżeli chodzi o muzykę jaką słucham to w zasadzie każdy typ, z nastawieniem na Rap, ale często również coś w stylu Hardstyle czyli dużo basu. Jednak lubie posłuchać tez spokojnej muzyki więc fajnie by było żeby góra była czysta.
  • REKLAMA
  • #2 4827755
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Jaki masz pokój? Na czym słuchałeś do tej pory?
  • REKLAMA
  • #3 4827920
    toropl
    Poziom 12  
    Pokój średniej wielkości ok 4x4m. Ale z tym bywa różnie czasem też trzeba jakąś imprezke nagłośnić więc jako taka moc też by była mile widziana :P
  • REKLAMA
  • #4 4827995
    suzukis
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Wiesz co zdecydowanie poleciłbym Ci wydać 2.000 na ampli i 800 na subwoofer niż odwrotnie.
    Jak robisz imprezki i lubisz ładny bas to kup sobie pare JBL E90 do tego wzmacniacz za jakieś 1000-1500 i daruj sobie suba. Taka konfiguracja spokojnie wystarczy do nagłośnienia nawet większego pomieszczenia niż 16m2.
  • #5 4828100
    toropl
    Poziom 12  
    Pewnie masz rację, a jak z basem w tych głośnikach jbl'ka? Bo podejrzewam ze bas w nich to jednak nie to samo co na subie i raczej nisko nie schodzą?
  • #7 4828903
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Do kina wystarczy. Ale muzyki koniecznie na nim posłuchaj przed zakupem.
  • REKLAMA
  • #9 4829477
    toropl
    Poziom 12  
    Chyba ograniczyłem swoje poszukiwania do następujących modeli:
    Koda av-600
    Denon AVR-1306
    Yamaha RX-V457

Wydaje mi się, że Koda to najlepszy wybór w tej cenia, czytałem wiele opinii o tym AV i większość bardzo pozytywnych. Wiem, że Koda to nie jakiś specjalnie renomowany producent, ale też nie moża go porównywać z tanią chińszyzną w stylu Panasonica czy Philipsa (Holandia). Co sądzicie o moim wyborze i ogólnie o tym ampli i firmie Koda?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano amplitunera do 800 zł z dobrą jakością dźwięku, szczególnie z mocnym basem i czystą górą, do pomieszczenia około 16 m², z możliwością nagłośnienia imprez. Zasugerowano, że lepszym rozwiązaniem jest inwestycja około 2000 zł w amplituner i 800 zł w subwoofer niż odwrotnie. Polecono kolumny JBL E90 wraz z wzmacniaczem za 1000-1500 zł, co zapewni wystarczającą moc i bas do większych pomieszczeń. Dyskutowano o różnicach w basie między kolumnami a subwooferem. Autor rozważał konkretne modele amplitunerów: Koda AV-600, Denon AVR-1306 oraz Yamaha RX-V457, z przewagą opinii pozytywnych dla Kody AV-600, mimo że marka nie jest bardzo renomowana. Zwrócono uwagę, że amplituner z linku (nieokreślony model) nadaje się do kina domowego, ale warto posłuchać muzyki przed zakupem. Wskazano, że ostateczna jakość dźwięku zależy od wcześniejszych doświadczeń odsłuchowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA