Heja!
Poczytałem o tym dekoderze i z jednej strony śmiech mnie ogarnął (1), a z drugiej przypomniało mi się jak traktują ludzi w dziale pomocy technicznej Philipsa (2) i Cirrus Logica (3)...
1. Dekoder jest gotowy od 2002 roku...

- jest to pierwsza wzmianka o nim w EP - że coś takiego mają pomimo, że temat takiej konstrukcji już był poruszany w tym czasopiśmie. Zasłaniali się (i słusznie) licencjami, ale nic nie opisali, że coś takiego robią. Może chcieli zrobić niespodziankę? I chyba najwazniejsze: chłopak pyta się o dekoder DD/DTS, a Ci ładują mu że zrobili to na NJW1103A (Dekoder Dolby ProLogic) - jest przyjadny aplikacyjnie.

Niech się nie wygłupiają i dają ten projekt na SAA2505!
2. Brałem udział w dyskusji na temat dekoderów AC3 tu na forum, i zacząłem bombardować Phillipsa o jakieś bliższe dane na temat programowania SAA2505. Pomimo wielokrotnych prób, nikt od tych leni nie pofatygował się z odpowiedzią pomimo, że podawałem oficjalne dane, konto firmowe (poważna firma międzynarodowa, końcowka konta .com) - NIC! Olałem ich.
3. To samo z Cirrus Logic jeśli chodzi o procesor CS493263. W opisie jest piękny opis sposobu komunikacji, programowania, nie ma tylko jednej "małej", ale najważniejszej rzeczy: jak załadować program obsługi np. AC3 z ROMu DSP... Na nagabywania pozostają głusi.
Zrezygnowałem. Na pewno prędzej coś takiego kupię gotowego (amplituner), niż zrobię. I tyle.
Pozdrawiam,
Kuba