logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować lub kupić mechanikę maszyny do produkcji kartonów?

breku 06 Mar 2008 08:07 9255 9
REKLAMA
  • #1 4878370
    breku
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Pytanie Chciałem zbydować lub kupić samą mechanikę maszyny do produkcji kartonów? Interesowały by mnie jakie kolwiek informację na ten temat. Jeżeli ktoś mógł by pomóc odpłatnie lub nieodpłatnie proszę o info na e-mail brekkr(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 4878628
    ArturZy
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Chodzi Ci o t.zw. tekturnicę, która z rol papieru produkuje tekturę, czy maszyn ę papierniczą, która z celulozy wytwarza karton o określonej grubości, czy też pod pojęciem karton rozumiesz pudełka kartonowe ?
  • REKLAMA
  • #3 4880517
    breku
    Poziom 11  
    Chodzi mi o maszynę do produkcji pudełek kartonowych
  • #4 4889162
    ArturZy
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Moja praca zawodowa polega na naprawianiu takich właśnie maszyn, ale od strony automatycznej. Nie wiem jak mógłbym Tobie pomóc w budowie części mechanicznej takiej maszyny ? Mogę przedstawić zasadę działania, ogólnie z jakich modułów się składa, itp.
  • #5 4892572
    breku
    Poziom 11  
    A czy wiesz może gdzie kupić elementy mechaniczne do zbudowania takiej maszyny. Podstawowe ,aby nie wchodzić w zbyt duże koszta
  • REKLAMA
  • #6 4895420
    elster
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Czy chodzi o wycinarkę walcową? Jeżeli tak - to pewnie mogę pomóc.
  • #7 4895736
    breku
    Poziom 11  
    Tak chodzi o wycinarkę walcową i oczywiście różne wzorniki tych kartonów, albo jak to zrobić
  • REKLAMA
  • #9 4896972
    breku
    Poziom 11  
    Wszystko mi bardzo pomoże każda informacja i zdjęcie na ten temat
  • #10 4898111
    histeria
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Z pozoru wycinarka walcowa jest prostym urządzeniem.Na obecną chwilę mam styczność zarówno pod względem mechanicznym jak i elektrycznym z
    :-wycinarka walcowa z sterowaniem ręcznym,wycinarka automatyczna,cykl pracy rozpoczyna przesunięcie wykrojnika,wycinarka na pasach-cykl automatyczny,programowany czas postoju wykrojnika jak również czas jazdy
    wykrojnika,można również sterować ręcznie,wyrafinowana wycinarka walcowa (rotacyjna) z automatycznym podajnikiem-niesamowita wydajność-
    ograniczenie max długość tektury-obwód wykrojnika.Odnośnie wykrojnika
    są firmy które wykonują takie wykrojniki zarówno płaskie jak również do rotacji.Jest program komputerowy,który wylicza parametry,dane do wykonania wykrojnika w zależności od konkretnego modelu opakowania.
    Proste modele wykrojników można wykonać nawet za pomocą zwykłych
    wyrzynarek z "supermarketów".Wyrafinowane wykorzystują laser do wycinania miejsca na noże.Ilość typów i rozmiarów noży jest bardzo duża.
    Podsumowując-tanio i w warunkach domowych jest to bardzo trudny temat-żadne zdjęcia nie są w stanie wyjaśnić niuansów konstrukcyjnych takiej maszyny.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy budowy lub zakupu mechaniki maszyny do produkcji pudełek kartonowych, w szczególności wycinarki walcowej (rotacyjnej). Wyjaśniono różnicę między maszynami do produkcji tektury a maszynami do produkcji gotowych opakowań kartonowych. Omówiono podstawowe typy wycinarek walcowych: ręczne, automatyczne z programowanym cyklem pracy, na pasach oraz wyrafinowane modele z automatycznym podajnikiem i wysoką wydajnością. Wskazano, że wykrojniki do wycinarek mogą być płaskie lub rotacyjne, a ich parametry są wyliczane za pomocą specjalistycznego oprogramowania w zależności od modelu opakowania. Proste wykrojniki można wykonać ręcznie, natomiast zaawansowane wykorzystują laserowe cięcie miejsc na noże. Wspomniano o dużej różnorodności typów i rozmiarów noży wykrojnikowych. Poruszono także kwestię dostępności elementów mechanicznych oraz dokumentacji technicznej, która znacząco ułatwia budowę i serwisowanie maszyn.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA