Witam co sądzicie o tym wzmacniaczu ja mam o nim swoje zdanie ale chciałbym za sugerować odpowiedziami bardziej zaawansowanych elektroników niż ja z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamNewElektro napisał:Witam a jak mozna łatwo zrobić regulację głośnosci można dać potencjometr tam gdzie jest wejscie na głosniki i zmieniać tym rezystancje dobrze myśle ?? będzie to powodowało sciszanie ? I zastanawiam sie na korektorem barwy mam jeden na oku co o nim myślicie??
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic147457.html#712456
Rewus napisał:witam
jestem właśnie w trakcie budowy tego wzmacniacza:) już mam prawie gotową płytkę. Wczoraj przylutowałem wszystkie elementy, zostało mi jedynie wlutować we/wy układu.
Teraz zastanawiam się czym ten wzmacniacz zasilić. Bo nie wiem czy wydajność prądowa transformatora może być wyższa niż 4A. Może Ty wiesz??
I taka mała rada z mojej strony... Bo wymiary płytki mają wynosić 5x15cm, otóż miałem problemy z "wciśnięciem" kondensatorów MKSE. W czasie lutowania musiałem nawiercać dodatkowe otwory w płytce i robić mostki. Na szczęście tylko dwa
michal.rogaczewski napisał:NewElektro Potka dajemy PRZED wzmacniaczem !
A ten regulator barwy zły nie będzie ;p Przyda sie
mskojon napisał:Potka dajesz na wejsciu, tak jak napisales.
Przedwzmacniacz jest po to żeby dsotosować dźwięk do swoich upodopań poprzez np. regulację niskich i wysokich tonów, balasu, a takze przydaje sie do wzmocnienia slabego sygnalu.
NewElektro napisał:mskojon napisał:Potka dajesz na wejsciu, tak jak napisales.
Przedwzmacniacz jest po to żeby dsotosować dźwięk do swoich upodopań poprzez np. regulację niskich i wysokich tonów, balasu, a takze przydaje sie do wzmocnienia slabego sygnalu.
Z tego co ja wiem to żeby dostosować barwę dzwieku potrzeb korektora barwy a przedwzmacniacze nie służa do tego są projekty z wbudowana regulacja niskich ,wysokich itp tonów przedwzmacniacz - odbiera sygnal ze zrodla (np. CD), przelacza wejscia pomiedzy roznymi zrodlami, a czy to daje jakies leprze wrażenia odsłuchowe czy montować taki przedwzmacniacz?? hmm? poradzcie