Witam. Diboxy używa się do sygnałów nieliniowych a taki synał wychodzi z mikrofonu (chyba) czy to też trzeba włączyć dibox?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCobra wrote:Proponuję zastosować separator chociażby w postaci d-boxa na wyjsciu stołu powinno pomudz. Można też dostać separatory specjalnie skonstruowane do zwalczania brumów. A jeśli zasilanie światła jest z tego samego źródła co dźwięku to pomóc powinno zasilanie z oddzielnych źródeł prądu.To już wszystko jasne,Alphardy po diboxie Shury bezpośrednio. A są urządzenia które można by było zastosować do galwanicznej izolacji mokrofonów? Głónie chodzi mi przydzwięki od dimmera zasilającego pary. Mam straszne brumczenie od tego i nie bardzo wiem co by tu zastosować by mi to nie brumiało.).
Cobra wrote:To już wszystko jasne,Alphardy po diboxie Shury bezpośrednio. A są urządzenia które można by było zastosować do galwanicznej izolacji mokrofonów? Głónie chodzi mi przydzwięki od dimmera zasilającego pary. Mam straszne brumczenie od tego i nie bardzo wiem co by tu zastosować by mi to nie brumiało.).
prezes_3lo wrote:Paweł.ko
No nie koniecznie u nas w firmie posiadamy takie di-boxy w których można tłumeinie wyłączyć (przełączanie odczepów) i robi się stosunek 1:1
Artur k. wrote:Di-Boxy nie są dedykowane mikrofonom.
Chodzi o to, że zdecydowana większość ma wejście niesymetryczne, a wyjście symetryczne - czyli symetryzują sygnał.
Wyjście Di-Box, najczęściej ustawia się tak by sygnał tam występujący miał taki poziom jak z mikrofonu - chodzi o możliwość podłączenia w wejście "mic" - czyli symetryczne.
Gdyby poziom wyjściowy był równy poziomowi na wejściu, to podłączenie np. klawiszy spowodowałoby przesterowanie wejścia miksera.
Cobra wrote:Mam mikser Monacora MMX206 który ma wyjscie na odsłuchy gniazdami "jack" a wzmacniacz mam który ma wejscia XLR, czyli wychodzi z miksera niesymetryny a wzmacniacz ma wejscie symetryczne. Jeżeli tak to połącze to całałość nie straci na dynamice??? czy warto w tym miejscu montowac też diboxa 1:1 tak by sygnał był symetryczny???