Willem z firmy TELWIS
Jak zrobie hardware test - wypisało: Programator OK
Jak klikne aby zapalić 1VPP - zapala się dioda VPP, napięcie też sie zgadza na podstawce - czyli OK.
Wyłączam VPP
Jak klikne aby zapalić 1VCC - zapala się dioda VCC, oraz ciut słabiej VPP napięcie VCC sie zgadza na podstawce, a VPP wynosi ok 4,7.
Czy mają sie świecić obie diody po kliknięciu VCC?
Jak "doklikne" jeszcze VPP to wtedy dioda VPP świeci się już normalnie - Poziomy napięć VPP i VCC też są już odpowiednie?
Czy tak ma być? Jeśli nie to co może być nie tak?
Od dłuższego czasu próbuje zaprogramować scalaka PIC16F628A i nie daje rady... Wypisuje coś tam 000h
Płytke przejrzałem juz z 3 razy, tranzystory wymieniłem - Dlaczego VCC ma wpływ na VPP - a może ma mieć - nie wiem
Ps. kabel sprawdzony, podłączane również bezpośrednio
Pozdrawiam i przepraszam za jakość zdjęcia płytki programatora - skan
Dodano po 24 [minuty]:
Załączam schemat w pdf
Wersja zasilana z USB
Przeniosłem z Mikrokontrolery. [c_p]
Jak zrobie hardware test - wypisało: Programator OK
Jak klikne aby zapalić 1VPP - zapala się dioda VPP, napięcie też sie zgadza na podstawce - czyli OK.
Wyłączam VPP
Jak klikne aby zapalić 1VCC - zapala się dioda VCC, oraz ciut słabiej VPP napięcie VCC sie zgadza na podstawce, a VPP wynosi ok 4,7.
Czy mają sie świecić obie diody po kliknięciu VCC?
Jak "doklikne" jeszcze VPP to wtedy dioda VPP świeci się już normalnie - Poziomy napięć VPP i VCC też są już odpowiednie?
Czy tak ma być? Jeśli nie to co może być nie tak?
Od dłuższego czasu próbuje zaprogramować scalaka PIC16F628A i nie daje rady... Wypisuje coś tam 000h
Płytke przejrzałem juz z 3 razy, tranzystory wymieniłem - Dlaczego VCC ma wpływ na VPP - a może ma mieć - nie wiem
Ps. kabel sprawdzony, podłączane również bezpośrednio
Pozdrawiam i przepraszam za jakość zdjęcia płytki programatora - skan
Dodano po 24 [minuty]:
Załączam schemat w pdf
Wersja zasilana z USB
Przeniosłem z Mikrokontrolery. [c_p]