Witam mam pytanie na jakiej stronce mogę zamówić układ np ds18s20 do testów chodzi mi o ten kwestionariusz który po wypełnieniu pozwala na testowanie prototypów układów (wiem ze takie układy są darmowe ale czy za przesyłka trzeba płacić
)
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Zamawianie układów ogólnie dostępnych to niestety smutna rzeczywistość młodych polskich (i nie tylko) elektroników. Takie postępowanie przyczyniło się do drastycznej obniżki ilości firm wysyłających próbki.
Pituś Bajtuś napisał:Proponuję za każdą wzmiankę o próbkach dawać ostrzeżenie. Może w ten sposób dzieciaki nie będą zamawiać wszystkiego jak leci "bo dają za darmo". Może faktycznie byłoby lepiej żeby próbki były płatne (nawet tylko za przesyłkę). Może ten koszt przesyłki z Tajlandii do Polski byłby wystarczającym hamulcem dla dwunastoletnich próbkożerców i resellerów z Allegro.
A koledze maly_elektronik radzę, zanim się weźmie za dekodowanie MP4, popracowanie przedewszystkim nad pisownią i ortografią, bo większość postów jest napisana wręcz żenująco.
Freddy napisał:Pituś Bajtuśpopieram dawać ostrzeżenia za pytania o sample !
maly_elektronikproponuję użyć klawisza szukaj i wyszukiwarki.
Na szczęście firmy nie wysyłaja sampli osobom prywatnym, a jak podasz lewe dane, np. telefon adres email itp. to też nie dostaniesz
maly_elektronik napisał:W końcu po to powstało to forum żeby pytać :
FlyBoy napisał:Może po prostu boicie się wysychającego źródełka?
Pituś Bajtuś napisał:FlyBoy napisał:Może po prostu boicie się wysychającego źródełka?
Po prostu wstyd mi jest jak widzę na allegro "mikrokontrolery ARM" po 10zł sztuka niezależnie od modelu, gigahercowe DSSy Analoga po 10zł, DS89C450 po 2zł (tak, kiedyś po tyle koleś sprzedawał) itp. Dla dwóch złotych Polacy potrafią zepsuć opinie swoim rodakom.
Pituś Bajtuś napisał:Jak śpiewał jedynie słuszny artystaPo prostu wstyd mi jest jak widzę na allegro "mikrokontrolery ARM" po 10zł sztuka niezależnie od modelu
Cytat:Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi
Cytat:
TI przestalo wysylac sample do PL, gdy ich miesieczny koszt doszedl do $70k
tplewa napisał:
Ja jakos nie mam problemow z samplami TI- moze przestali wysylac jak leci
![]()
Cytat:
Gdzie wykopales ta informacje o kwocie i ze to bylo powodem ??? Na stronach TI czy z poczty "pantoflowej"
Bigfoot napisał:W markecie gdy pani hostessa proponuje poczestunek reklamowanym jogurtem nie odmawiamy choc idea postepowania firmy jogurtowej i firmy produkujacej elektronike jest w zasadzie taka sama.