Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Almera N16 2003 1,5 Immobilizer

21 Mar 2008 13:24 5523 3
  • Poziom 14  
    Witam.
    Raz na około 10 uruchomień silnika pojawia się taki kłopot. Po włączeniu zapłonu zapala się kontrolka immobilizera ( samochód, a w środku kluczyk )
    Wówczas przekręcając na rozruch - rozrusznik nie obraca silnika. Kilkukrotne wyjęcie i włożenie klucza powoduje, że kontrolka gaśnie i silnik się uruchamia.
    Dzieje się to na obu fabrycznych kluczykach.
    Jest na to rada, czy tylko serwis i ponowne kodowanie kluczy?
  • Poziom 33  
    Sprawdź okablowanie. Wygląda na to że nie łączy cos w systemie NATS
  • Poziom 2  
    witam ..
    mam autentycznie te same objawy n-16 r.2004
    nie mam zielonego pojecia czy cosik pokreciłem ..
    czy samo z siebie, baterie wymieniłem ,
    na drugim kluczyku to samo ...
    pomocy Rodacy !!
    wypatuje wieści ..
  • Poziom 2  
    Jak poradził sobie pan z problemem z immo w almerce? Mam to samo w mojej almerce n16 z 2000 roku 2.2 DI. Po przekreceniu na ON zapala sie dioda od immo i nie gasnie. Rozrusznik kreci ale samochodu nie odpala. Czy da sie go jakos awaryjnie uruchamiac ? Dodam iz samochod przestal odpalac po programowaniu kluczyka - Procedura z 6 x w 10 sek pozniej przytrzymac unlock i lock 3x. Kluczyk sie zaprogramowal pierwszy raz od kiedy kupilem auto gdzie pilot na kluczyku nie dzialal juz w dzien zakupu. Teraz otwiera i zamyka prawidłowo ale zapalić nie można. Bardzo prosze o szybka odpowiedz gdyż nie mogę ruszyć samochodu. Drugi kluczyk mam z wyrobionymi stykami na pilocie i jego nie programowalem. On takze nie dziala do odpalania a przeciez go nie programowalem! Wczesniej oba zapalaly bezproblemowo auto. Bezpieczniki sprawdzone, kable pod chłodnicą też. Pod kolumna kierownicza takze sprawdzałem i jest wszystko okej, wszystkie kable i wtyczki na miejscu, podociskane, posprawdzane ) Resetowałem tez akumulator przez 12 h i dalej nic.

    Bardzo prosze o jakas podpowiedz!