logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto 1.2 8v - wymiana ECU, immo i skrzynki, auto nie odpala

rado1 27 Mar 2008 20:51 2798 11
REKLAMA
  • #1 4962446
    rado1
    Poziom 10  
    Mam problem z Fiatem Punto 1.2 8v padł ecu. Założyłem używane ecu w komplecie z kluczykiem immo i skrzynką bezpieczników od innego Punto. Więc powinno autko palić a niestety tak nie jest. co się dzieje, gdzie tkwi problem?
  • REKLAMA
  • #2 4962466
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4962597
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    1. czy na pewno takie same ecu
    2. czy po włączeniu zapłonu, uruchamia się wstępne pompowanie paliwa
    3. czy zapala sie kontrolka silnika.
  • #4 4962671
    rado1
    Poziom 10  
    damkoz
    Ecu jest dokładnie takie same tzn: weber marelli I.A.W 59F
    Zapala się kontrolka silnika i pozostałe. Gaśnie immo ale za to miga kontrolka od rezerwy.
    Co do wstępnego pompowania paliwa to nie bardzo jestem w stanie to stwierdzić.
  • REKLAMA
  • #5 4963043
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    Nie jesteś w stanie stwierdzić czy włącza pompę?
  • #6 4963109
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    coś mi swita ze tak się dzieje jak nie zgadza się przebieg z licznika z tym z ecu
  • REKLAMA
  • #7 4963181
    rado1
    Poziom 10  
    goldwinger, nie wiem jak pompa, czy sie włącza bo nie sprawdziłem tego wcześniej a teraz jest już późno i szczerze mam dość. Obiecuję jutro to sprawdze
    LElectricfil, licznik przebiegu nie miga. Wydaje mi się że skoro dostałem chyba wszystkie graty do ecu to silnik powinien do mnie zagadać, czy nie bardzo? Jak się mylę to prosze o wyrozumiałości i skorygowanie
  • #8 4964308
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 564
    miga rezerwa paliwa bo go nie ma hehe ;)
  • REKLAMA
  • #9 4964675
    rado1
    Poziom 10  
    Problem się rozwiązał póki co.
    Założyłem inny komplet Ecu plus graty i zaskoczył. Nawet rezerwa nie miga. Dziekuje wszystkim za okazaną pomoc
  • #10 4967792
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    Jak będziesz miał jeszcze taki problem odezwij się na PW pomoge,w odrużnieniu od powyższych.Panowie pycha to grzech.
  • #11 4968157
    tarzan107
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    A robienie błędów ortograficznych, to nieuctwo, albo dysleksja, taka choroba.
    Swoją drogą mógłbyś wytłumaczyć koledze na forum, że chodzi o pompę paliwa, że powinna się zaświecić czerwona lapka z symbolem wtyskiwacza, i że powinna po kilku sekundach zgasnąć, o efektach akustycznych już nie będę wspominał, dobrodzieju.
  • #12 5185081
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    wtyskiwacza,-----kolego i kto tu robi błędy sierotko!

Podsumowanie tematu

✨ W Fiat Punto 1.2 8v wystąpił problem z uruchomieniem po wymianie ECU, immobilizera i skrzynki bezpieczników na używane części z innego egzemplarza. ECU to model Weber Marelli I.A.W 59F. Po włączeniu zapłonu zapala się kontrolka silnika i gaśnie kontrolka immobilizera, natomiast miga kontrolka rezerwy paliwa. Użytkownik nie był pewien, czy działa wstępne pompowanie paliwa. W dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać z niezgodności przebiegu licznika z ECU. Ostatecznie problem rozwiązał się po wymianie na inny komplet ECU z akcesoriami, co pozwoliło na prawidłowe uruchomienie silnika i zniknięcie migającej kontrolki rezerwy paliwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA