Witam wszystkich. Pisze z pewna sprawa a mianowicie, posiadam w tym momecie w sumie dwa komputery, z tym ze jeden nie dziala, poprzekladamlem pare czesci i jest ok ale przejde do sedna. Otoz stary komputer mialem na plycie glownej ECS P4VXAD z procesorem Celerona 1,7 Gh, plyta po pewnym czasie sie spalila, zostala oddana do serwisu z racji gwearancji ale ze nei chcialo mi sie czekac kupilem druga Gigabyte GA-8I865P-G i z nia stalo sie to samo (podobno zasilacz mialem za slaby 300W), co smeiszne ze po odzyskaniu starej pllyty z serwisu nie sprawdzilem jej i okazuje sie teraz ze ona takze nie dziala. Ale mneijsza o to, w drugim komputerze mam plyte Chaintech 9VJL3 z prockiem takze Celerona ale 2,4 Gh. Chcialem polaczyc ten procesor z plyta Gigabyte bo wyczytalem ze to bardzo dobra plyta (pomyslalem lepsza od Chaintech), ale czy w ogole da sie ja naprawic? Dodam ze ma wypukle kondensatory przy slocie na procesor. Chcialbym zrobic taka zamiane bo w Chaintechu mam tylko 2 sloty na pamieci a w Gigabycie az 4 no i co sie z tym wiarze 1 kosc lezy bez celu w szafie. Jeszcze apropos Gigabyte jest spalona, ale komputer sie wlacza, tylko ze system juz sie nei wczytuje, poprostu nastepuje restart komputera. Jeszcze jedno pytanie, czy zdrowe jest podlaczanie podswietlenia komputera, wetylatorw, pod wtyki napiecia do dyskow (12V i 5V)? Prosil bym o porady kogos kto ma wieksza wiedze od mojej. Dziekuje z gory i pozdrawiam wsyzstkich.