logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNITRA Daniel G-1100fs - nie zawsze zaskakuje przy włączaniu

svoraa 30 Mar 2008 21:15 3181 5
REKLAMA
  • #1 4974631
    svoraa
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie!
    Dostałem dziś super sprzęt - gramofon Daniel G-1100fs. Niestety ma kilka usterek, i chciałbym prosić o pomoc z ich zdiagnozowaniem.
    Gdy włączam go, średnio raz na dwa razy słyszę tylko brzęczenie silniczka od ramienia, a nie włączają się lampki od sensorów, dodatkowo czasem nie działa lampka do ustawiania obrotów (jak pstryknę palcem w obudowę, to się włącza - coś nie styka?).
    Oprócz tego, a w zasadzie przede wszystkim: po naciśnięciu sensora z danymi obrotami - nie opuszcza się ramię. Mam też wątpliwość, czy obroty są w porządku.

Przepraszam za mnogość problemów,
    mam nadzieję, że dowiem się od Was co powinienem zrobić z moim gramofonem.

Sprzęt pochodzi z 1981 roku i pochodzi z I serii (naklejka pod talerzem)

Z góry dzięki i pozdrawiam

Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
    21:12 30.03.2008
    Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    [_P_]

poprawiłem od razu, pardon :)
  • REKLAMA
  • #2 4977784
    Jerzy Majkut
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    Witam! Jest to naprawdę super sprzęt w polskim wydaniu. Otóż zacznij od wymiany bezpieczników, bo stare śniedzieją- oczyść ich gniazda, wymień pasek napędu mechanizmu ramienia- twardnieje, wymień żarówkę impulsatora kontroli obrotów R5 i powinno działać. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4978095
    svoraa
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedź!
    Pasek już zamówiłem, żarówkę także mam na oku - gdzie jednak znajdę bezpieczniki? Jestem dość zielony w temacie.
    Pozdrawiam

Proszę zastosować się do polecenia moderatora z pierwszego postu!
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #4 4980229
    Jerzy Majkut
    Poziom 25  
    Trzeba wyjąć bezpieczniki znajdujące się na płytce drukowanej i odczytać ich wartość i kupić w sklepie elektronicznym.
  • REKLAMA
  • #5 4994671
    svoraa
    Poziom 10  
    Bezpieczniki sprawdziłem i są w porządku. (Tzn drucik w środku - czy to, że są stare może jakoś na nie wpływać?)
    Co do żarówki, to na pewno jest problem ze stykiem.
    Nie wiem jednak co zrobić z tym, że gdy włączam gramofon średnio dwa na trzy razy słychać tylko dźwięk poruszania się silnika poruszającego ramieniem, a żaden sensor się nie świeci. (Czy nie jest to przypadkiem stan, w którym silnik próbuje przyciągnąć ramię?)
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #6 4995138
    Jerzy Majkut
    Poziom 25  
    Jeżeli masz miernik to sprwdź, czy są napięcia po bezpieczniku, a jeżeli go nie masz to zastosuj sie do mojego pierwszego postu. pozdrawiam.
REKLAMA