Witam serdecznie!
Dostałem dziś super sprzęt - gramofon Daniel G-1100fs. Niestety ma kilka usterek, i chciałbym prosić o pomoc z ich zdiagnozowaniem.
Gdy włączam go, średnio raz na dwa razy słyszę tylko brzęczenie silniczka od ramienia, a nie włączają się lampki od sensorów, dodatkowo czasem nie działa lampka do ustawiania obrotów (jak pstryknę palcem w obudowę, to się włącza - coś nie styka?).
Oprócz tego, a w zasadzie przede wszystkim: po naciśnięciu sensora z danymi obrotami - nie opuszcza się ramię. Mam też wątpliwość, czy obroty są w porządku.
Przepraszam za mnogość problemów,
mam nadzieję, że dowiem się od Was co powinienem zrobić z moim gramofonem.
Sprzęt pochodzi z 1981 roku i pochodzi z I serii (naklejka pod talerzem)
Z góry dzięki i pozdrawiam
Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
21:12 30.03.2008
Nie kasować wpisów moderacyjnych.
[_P_]
poprawiłem od razu, pardon
Dostałem dziś super sprzęt - gramofon Daniel G-1100fs. Niestety ma kilka usterek, i chciałbym prosić o pomoc z ich zdiagnozowaniem.
Gdy włączam go, średnio raz na dwa razy słyszę tylko brzęczenie silniczka od ramienia, a nie włączają się lampki od sensorów, dodatkowo czasem nie działa lampka do ustawiania obrotów (jak pstryknę palcem w obudowę, to się włącza - coś nie styka?).
Oprócz tego, a w zasadzie przede wszystkim: po naciśnięciu sensora z danymi obrotami - nie opuszcza się ramię. Mam też wątpliwość, czy obroty są w porządku.
Przepraszam za mnogość problemów,
mam nadzieję, że dowiem się od Was co powinienem zrobić z moim gramofonem.
Sprzęt pochodzi z 1981 roku i pochodzi z I serii (naklejka pod talerzem)
Z góry dzięki i pozdrawiam
Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
21:12 30.03.2008
Nie kasować wpisów moderacyjnych.
[_P_]
poprawiłem od razu, pardon