Zastanawia mnie rozbieżność w nazwach modeli. Masz DH20A1L, a z podanych przez Ciebie danych wynika, że to jednak DH20A3H. Ja mam model DH20A4H z interfejsem PATA, więc wydaje mi się, że DH20A1L to wersja SATA modelu DH20A3H.
Niedawno sam miałem problem z nagrywarką. Nagrywało płyty DVD z maksymalną prędkością 2,0-2,5x. Nagrywarkę tą mam niecały miesiąc i na początku wszystko dobrze chodziło, dopóki Windows XP samoistnie nie przestawił trybu transferu :x .
Rozwiązanie mojego i być może twojego problemu:
Menedżer urządzeń: Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> we wszystkich kontrolerach po kolei -> zakładka Ustawienia zaawansowane -> Tryb transferu = DMA jeżeli dostępne
Po zatwierdzeniu ustawień należy wejść tam ponownie i sprawdzić czy 'Bieżący tryb ustawień' wskazuje na Ultra DMA tryb x . Jeśli dla jakiegoś kontrolera zmiana nie zostanie wprowadzona, wtedy należy wymusić ponowną instalację tego kontrolera (odinstalować go i zrestartować system). Jednak przed odinstalowaniem kontrolera, do którego podpięty jest dysk systemowy radzę skorzystać z Google'i.