Składam Car PC (laptop + monitor dotykowy) i mam problem z dźwiękiem. Potrzebuje dobrego radia samochodowego do którego mógłbym podłączyć laptopa i wzmocnić oraz poprawić dźwięk z niego. W przyszłości chciałbym też dołożyć wzmacniacz i subwoofer proszę o pomoc w wyborze radyjka. Najlepiej jakieś konkretne linki. Dodam że kompletnie się nie znam ma sprzęcie car audio.
Hmm no bo troche nie rozumiem po co montowac laptopa w samochodzie,przeciez sa za taka kase jak laptop dobre jednostki,PC do samochodu(fakt duzo zabawy)
No ale jesli komus sie nudzi
Kolega napisal sklada Car PC komuter i monitor dotykowy to nie lepiej juz kupic gotowa jednoste z wysuwanym dotykowym LCD :>
No ale to tylko moje zdanie
Co do podlaczenia hmm
Ja sobie tego nie wyobrazam jechac za kierownica i laptopem sie bawic.
Jezeli bedzie wzmakto hmm mozna sie pobawic mozna prze AUX IN
Mozna przez procesor dzwiekowy i pod wzmaka
Mozna tez przez wejscie na CD CHANGER(zmieniarke CD)(potrzebna przejsciowka)
Dodano po 1 [minuty]:
900zl dolicz do ego kable dolicz LCD jesli masz zamiar kupic oddzielnie to spokojnie za 1500-200 kupisz jakas jednostke z LCD
Ja mam w służbowym punto zamontowanego laptopa na specjalnym uchwycie zamocowanym do podłogi, laptop połączony jest z radyjkiem samochodowym za pomocą bluetootha, oprócz tego że dużo na nim pracuję, to jeszcze słucham mp3, no i oczywiście korzystam z nawigacji samochodowej tyle tylko że na laptopie, jest wygodniej bo jest duży ekran. Radyjko wykorzystuje jako zestaw głośnomówiący w samochodzie. Myslę, że już za 500zł spokojnie kupisz radyjko z bluetoothem.
Skoro masz te 900 zł na samo radio to może jednak można dy sie pokusić o zakup CAR-PC, a nie dłubać z lapkiem.
Powinno wyjść taniej, na pewno bardziej estetycznie i funkcjonalnie
A laptopa zostaw sobie w całości do domu
Bo jeszcze w Twoim rozwiązaniu będzie problem z lataniem do bagażnika żeby załadować CD/DVD do napędu
Uwierzcie mi że jedyny problem jaki mam to jest dźwięk. Reszta jest prosta do rozwiązania i nie mam z nią problemów. Więc jak możecie to doradźcie mi jakie radio wybrać a może jakiś inny sposób.
Ja kupiłem specjalnie radio Sony Mex-BT2500 z bluetoothem, jakość dźwięku jest ok, dodatkowo w laptopie mam korektor dźwięku więc mogę dowolnie konfigurować dźwięk, no i oczywiście odtwarzacz winampa, zasilanie do lapka z przetwornicy 220v 300W wystarcza.
takich radyjek masz do wyboru w każdym przedziale cenowym..
chciąłbym nadmiienić tylko że do zasilenia lapa wystarczy gniazdko 12V, przetwornice są zbędne, jest tego pełno na wiadomym serwisie
✨ Temat dotyczy wyboru radia samochodowego do podłączenia laptopa w ramach projektu Car PC z monitorem dotykowym, z możliwością późniejszego dołączenia wzmacniacza i subwoofera. Kluczowym problemem jest poprawa jakości dźwięku z laptopa. Zalecane jest radio z wejściem audio AUX, najlepiej z tyłu urządzenia, co ułatwia podłączenie. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące wykorzystania radia z Bluetooth do bezprzewodowego połączenia z laptopem oraz stosowania korektorów dźwięku w laptopie. Wskazano, że do zasilania laptopa wystarczy gniazdo 12V, a przetwornica 220V nie jest konieczna. Budżet na radio to około 900 zł, co pozwala na zakup solidnego modelu. Zwrócono uwagę, że gotowe jednostki Car PC z wbudowanym ekranem dotykowym mogą być bardziej estetyczne i funkcjonalne niż samodzielne rozwiązanie z laptopem. Wśród modeli wymieniono radio Sony Mex-BT2500 z Bluetooth, które dobrze sprawdza się w takim zastosowaniu. Poruszono także kwestie techniczne podłączenia przez AUX, CD changer lub procesor dźwiękowy oraz praktyczne aspekty montażu laptopa w bagażniku i sterowania przez ekran dotykowy z przodu pojazdu. Wygenerowane przez model językowy.