logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GF 8500 GT – brak wzrostu wydajności po zmianie ROP/PS w RivaTuner – dlaczego?

Bogdanor 05 Kwi 2008 18:55 1013 2
REKLAMA
  • #1 4996890
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Posiadam taka kartę (wiem że cienka , ale ją mam na razie i już), postanowiłem trochę pogrzebać na zakładce NVStrap riva tuner.
    Czego efektem było zwiększenie modułu rasteryzacji (rop) z 8 do 12, oraz PS z 16 do 32. Jednak 3Dmark nie pokazuje żadnego wzrostu. Więc rozumiem że jednak w serii 8xxx użyto całkiem innych procesorów (lub wykastrowano je dokładnie) i te jednostki po prostu fizycznie nie istnieją ? Jestem dosyć zielony w te klocki wiec proszę o wszelkie krytyczne porady i sugestie..
    Nawet można sie śmiać.
    Załączniki:
    • GF 8500 GT – brak wzrostu wydajności po zmianie ROP/PS w RivaTuner – dlaczego? po.jpg (48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • GF 8500 GT – brak wzrostu wydajności po zmianie ROP/PS w RivaTuner – dlaczego? przed.jpg (47.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4997061
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Te zmiany wprowadzają tylko zmiany dla programów - tak jakbyś wymuszał co ma pokazywać (spróbuj wpisać większe wartości będzie fajosko wyglądać :) )

Najprościej mówiąc to co tam wpisujesz nie oddziaływuje na sprzęt
  • #3 4997105
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Tak podejrzewałem, dzieks.
REKLAMA