Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka spawarka do produkcji bram,płotów,balustrad kutych ?!?!

lukas002 10 Apr 2008 18:50 11673 4
    lukas002
    Level 10  
    Jak w temacie,mam pytanie jaka kupic spawarke najlepiej kupic do robienia bram kutych i innych profili,prętow.Mam zamiar otwozyc mala firme produkujaca takie rzeczy tylko nie wiem czy taka 160A mi da rade a kupić szajs to nie sztuka ale z drugiej strony niechce tez sie ladowac w koszty bo jak cos nie pojdzie a musze kupic jeszcze inne maszyny wiec niechcial bym przesadzac.Nie wiem tylko czy za ok 2 tys cos kupie ktos ma jakis dobry model,marke bede wiecej niz wdzieczny! dzieki!
    kalasz20
    Level 26  
    Witam
    Wg mnie najlepszy będzie mig mag , 160A może być za mało tym bardziej że prąd maksymalny w tanich migach jest podawany dla 10% cyklu roboczego , w cenie 2tyś nic nowego dobrego nie kupisz , nawet sprzęty używane , nadające się do produkcji a nie do hobbystycznej zabawy kosztują conajmniej 3 - 3,5tys , domniewywam że masz instalację 3f.
    Pozdr
    elektromechanik
    Level 27  
    lukas002 wrote:
    Myślałem o takim czyms,
    http://www.swiatnarzedzi.com/index.php?products=product&prod_id=61&comment=add

Dodano po 12 [minuty]:

Albo ten magster 2800 jeszcze lepszejszy:D
    http://www.espawarka.pl/grupa.php?kaId=876

Bierz magstera 2800 - maszyna porządna i dość duży prąd ciągły a w przypadku spawania balustrad, bram itp. jest to bardzo ważne. Jeśli sobie przygotujesz materiał to będziesz <jechał> a nie oczekiwał co jakiś czas na ostygnięcie sprzętu. Firma jak sam chyba wiesz nie najgorsza i z serwisem w razie czego niema większych kłopotów.

Pozdrawiam
    kortyleski
    Level 43  
    Migomat oczywiście, ale jeżeli zaczniesz taką produkcję to prawdopodobnie z czasem zaczniesz wypadać w teren zamontować efekty swojej pracy, akurat przez płot mam taką firmę więc znam temat. Na montaże musisz mieć drugą spawarkę trafo lub inwertorową - lepsza ale droższa, najlepiej przystosowaną do zasilania 230/400 V, bo targać w teren miga, butle itp to nie zawsze dobry pomysł.

Z czasem pomyśl o agregacie - montowałem kiedyś koledze bramę to kątówkę żeśmy ręką rozkręcali bo sam moment startu wywalał u niego zabezpieczenia...