Witam mam problem z klimatyzacją climatronic w Scenicu II 2006 rok po wypadku, oraz problem z wycieraczkami na wolnych obrotach.
I.
Nie działa mi klimatyzacja, chociaż podając napięcie na sprężarkę bezpośrednio z akumulatora wszystko działa poprawnie.
1.Klimatyzacja napełniona ilość czynnika zgodna z DTR
2.Czujnik presostat sprawdzony działa poprawnie w innym samochodzie
3. przewody zasilające z BSI przedzwonione (bez przerwy)
4. Brakuje mi zasady działania czujnika klimy (trzy przewody), oraz nie wiem czy z kabiny jest załączona klimatyzacja, chociaż pokazuje że jest załączona.
II.
Wycieraczki nie działają na wolnych obrotach.
Sprawdziłem czujnik deszczu, który jest prawdopodobnie spięty razem ze światłami i przy automatycznym załączeniu świateł załączają się przy zmroku automatycznie. Zauważyłem iż przy włączeniu samochodu kiedy jest trochę wilgotno załącza się na chwilę tylna wycieraczka. Przy postoju wycieraczki działają poprawnie, ale w trakcie jazdy niestety nie wycierają.
Może te dwie usterki są razem powiązane.
Może ktoś ma schemat elektryczny scenica II
Pozdrawiam
I.
Nie działa mi klimatyzacja, chociaż podając napięcie na sprężarkę bezpośrednio z akumulatora wszystko działa poprawnie.
1.Klimatyzacja napełniona ilość czynnika zgodna z DTR
2.Czujnik presostat sprawdzony działa poprawnie w innym samochodzie
3. przewody zasilające z BSI przedzwonione (bez przerwy)
4. Brakuje mi zasady działania czujnika klimy (trzy przewody), oraz nie wiem czy z kabiny jest załączona klimatyzacja, chociaż pokazuje że jest załączona.
II.
Wycieraczki nie działają na wolnych obrotach.
Sprawdziłem czujnik deszczu, który jest prawdopodobnie spięty razem ze światłami i przy automatycznym załączeniu świateł załączają się przy zmroku automatycznie. Zauważyłem iż przy włączeniu samochodu kiedy jest trochę wilgotno załącza się na chwilę tylna wycieraczka. Przy postoju wycieraczki działają poprawnie, ale w trakcie jazdy niestety nie wycierają.
Może te dwie usterki są razem powiązane.
Może ktoś ma schemat elektryczny scenica II
Pozdrawiam