logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SCENIC II 2006 - Klimatyzacja nie działa, wycieraczki na wolnych obrotach nie działają

MATEUSZ F 14 Kwi 2008 22:01 5808 3
REKLAMA
  • #1 5031121
    MATEUSZ F
    Poziom 2  
    Witam mam problem z klimatyzacją climatronic w Scenicu II 2006 rok po wypadku, oraz problem z wycieraczkami na wolnych obrotach.
    I.
    Nie działa mi klimatyzacja, chociaż podając napięcie na sprężarkę bezpośrednio z akumulatora wszystko działa poprawnie.
    1.Klimatyzacja napełniona ilość czynnika zgodna z DTR
    2.Czujnik presostat sprawdzony działa poprawnie w innym samochodzie
    3. przewody zasilające z BSI przedzwonione (bez przerwy)
    4. Brakuje mi zasady działania czujnika klimy (trzy przewody), oraz nie wiem czy z kabiny jest załączona klimatyzacja, chociaż pokazuje że jest załączona.
    II.
    Wycieraczki nie działają na wolnych obrotach.
    Sprawdziłem czujnik deszczu, który jest prawdopodobnie spięty razem ze światłami i przy automatycznym załączeniu świateł załączają się przy zmroku automatycznie. Zauważyłem iż przy włączeniu samochodu kiedy jest trochę wilgotno załącza się na chwilę tylna wycieraczka. Przy postoju wycieraczki działają poprawnie, ale w trakcie jazdy niestety nie wycierają.
    Może te dwie usterki są razem powiązane.

Może ktoś ma schemat elektryczny scenica II
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5031824
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4418
    Użycie funkcji "szukaj" nie boli. Było na forum! A i schemat się znajdzie!
  • REKLAMA
  • #3 5031929
    MATEUSZ F
    Poziom 2  
    Jeżeli chodzi o szukanie to nie ma posta w którym jest opisany mój przypadek. Wymiana presostatu w innych przyniosła dobry rezultat. A jeżeli chodzi o schemat to jest tylko do scenica I a to chyba nie to samo. Jeżeli ktoś ma dawać takie rady i nabijać sobie punkty to lepiej niech nie odpowiada. Chodzi mi o konkretne podpowiedzi.
REKLAMA