logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć kabel i program do instalacji gazowej Lovato?

sebowol 18 Sty 2004 19:18 8043 6
REKLAMA
  • #1 480689
    sebowol
    Poziom 1  
    Poszukuję kabla oraz programu do instalacji gazowej firmy LOVATO. Proszę o jakiś informacje. Mój mail sebowol(_at_)interia.pl. Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 482278
    Michal_O
    Poziom 15  
    Ocena: 43
    sebowol napisał:
    Poszukuję kabla oraz programu do instalacji gazowej firmy LOVATO. Proszę o jakiś informacje. Mój mail sebowol(_at_)interia.pl. Z góry dziękuję

Witam.

Załączam program - wersja dla celów edukacyjnych - nie do wykorzystania w innych celach poza edukacyjnymi.
    Załączam również schemat kabla uniwersalnego, zbudowanego na MAX232. Proponuję zastąpienie diody Zenera 5V1 na stabilizator 7805.
    Załączniki:
    • Lovato.zip (666.09 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 503649
    Zoll
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Mam jeszcze takie pytanko o dokładny opis regulacji i jakie efekty daje zmiana parametru eco/normal/sport czy sa wyrazne roznice w spalaniu i mocy. Mam P406 2.0 16v
  • REKLAMA
  • #4 506293
    kruczi
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Zoll napisał:
    Mam jeszcze takie pytanko o dokładny opis regulacji i jakie efekty daje zmiana parametru eco/normal/sport czy sa wyrazne roznice w spalaniu i mocy. Mam P406 2.0 16v

proponuje zmieniać i testować
    napewno nic nie uszkodzisz

P.S.
    Ja w Voili Plus mam tylko econo i normal. Jeździłem na normal, jak zrobiłem kabelek zmieniłem na econo i naprawde nie widze różnicy ani w osiągach ani w spalaniu. możliwe że dopiero w trybie sport ujawnią sie większe różnice
  • REKLAMA
  • #5 506434
    Zoll
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Jakby ktoś chciał to podaje link do postu w ktorym siet opis do programu A-mon

Link:https://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic49816-autronic.html
  • #6 515638
    dedeks
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Zoll napisał:
    Jakby ktoś chciał to podaje link do postu w ktorym siet opis do programu A-mon

Link:https://www.elektroda.pl/rtvforum/searchtopic49816-autronic.html

A co ma piernik do wiatraka, tzn. Autronic AL-700 do Lovato LOV"ECO"?????

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano kabla i programu do instalacji gazowej firmy Lovato. W odpowiedziach udostępniono program w wersji edukacyjnej oraz schemat uniwersalnego kabla opartego na układzie MAX232, z zaleceniem zastąpienia diody Zenera 5V1 stabilizatorem 7805. Pojawiły się także linki do programów w wersji DOS, używanych do centralek Lovato "ECO" Plus. Dyskusja zawierała również pytania dotyczące regulacji parametrów jazdy (eco/normal/sport) i ich wpływu na spalanie oraz moc, z uwagą, że różnice mogą być zauważalne głównie w trybie sport. Wątki dotyczące innych marek, jak Autronic AL-700, zostały odrzucone jako niepowiązane z Lovato.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA