Praktycznie od początku użytkownia tego dekodera mam problem z wieszaniem się obrazu. Co jakiś czas obraz zamraża się na ok. 1 min. Początkowo myślałem, ze może to wina starej anteny i konwertera od Cyfry+ (antena offset 60, konw. Samsung 0,7dB - sygnał na poziomie 85%, zielony wskażnik), ale po wymianie na nową antenę i konwerter (ant. offset 90, konw. 0,3 dB - sygnał 96-98%) mam cały czas to samo. Praktycznie nigdy nie występowała u mnie pikseloza. Obraz po prostu się zamraża i koniec. Aha - nigdy to nie występuje na kanałach TVN (TVN, TVN7). Nie ma też reguły na częstotliwość zamrażania - może to nie zdarzyć się przez cały dzień, a może być co 5-10 min. Co jakiś czas pojawia się również na chwilę baner na dole ekranu z prog-info. Zdarza się też, że tuner w ogóle nie reaguje na zmianę kanału, działa tylko, ciszej-głośnie i stand-by. Z reguły wtedy po przejściu w stand-by tuner już nie inicjalizuje się (nie pojawia się czerwana dioda) i trzeba użyć wyłączenia z sieci. Czy tuner jest uszkodzony, czy może co innego może mieć na niego wpływ ? Cyfra+ działała w tym miejscu bez zarzutu.
Dzięki za sugestie... pozdr.
Dzięki za sugestie... pozdr.