logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.
REKLAMA
  • #1 5193905
    jac_24
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam. Ja mam telefon stacjonarny w TP o abonamencie 28zł. Ten abonament jest taki niski bo to taka dawna promocja która już nie istnieje. Chciałbym założyć neostradę. Ale wszędzie mi mówią że aby mieć internet to muszę podnieść abonament. Czy może ktoś wie o jakimś sposobie żeby zostać na strarym abonamencie i mieć internet?:?: Proszę o pomoc..
  • REKLAMA
  • #3 5193957
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 5194436
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    Witam,
    jac_24 napisał:
    Witam. Ja mam telefon stacjonarny w TP o abonamencie 28zł. Ten abonament jest taki niski bo to taka dawna promocja która już nie istnieje. Chciałbym założyć neostradę. Ale wszędzie mi mówią że aby mieć internet to muszę podnieść abonament. Czy może ktoś wie o jakimś sposobie żeby zostać na strarym abonamencie i mieć internet?:?: Proszę o pomoc..
    Przede wszystkim, to co Tobie "mówią wszędzie" (to znaczy gdzie?) to jest wprowadzanie w błąd nieświadomego abonenta TPSA :!:
    W chwili obecnej - tak stanowią obowiązujące przepisy - nie musisz mieć numeru telefonicznego od TPSA, by mieć - po ich "drutach" - Neostradę.
    Zadzwoń pod bezpłatny nr 0 800 102 102 i porozmawiaj z konsultantem - wybierając Go po kilku odpowiedziach cyframi (dostajesz podpowiedzi) z telefonu z wybieraniem tonowym (ważne).
    Nie daj też sobie 'wcisnąć' Live Box'a - który jest "wielką ściemą", iż tam "wszystko jest w abonamencie"... :cry:

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 5194822
    michalak92
    Poziom 18  
    Ocena: 22
    zetdeel napisał:
    Orange Freedom. Spytaj w punkcie sprzedaży Orange.
    http://biuroprasowe.orange.pl/PressOffice/PressRelease.86644.po?changeLocale=PL

Odradzałbym, bo wiele osób nie jest zadowolonych z tej usługi. Jeżeli masz łącze TPSA to radziłbym internet z TELE2 lub Netii (osobiście bardziej Netia).

Tu masz artykuł:

Artykuł

Kiedyś już była o tym mowa na forum...

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic965996.html
  • #7 5195285
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 5195302
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 626
    belliash napisał:
    Tylko Netia albo Dialog...
    Poproszę o uzasadnienie :!:
  • #9 5195358
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    Mam neostradę i czasami gorzej działa ale ogólnie nie jest źle.
  • REKLAMA
  • #10 5196292
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    Quarz napisał:
    belliash napisał:
    Tylko Netia albo Dialog...
    Poproszę o uzasadnienie :!:

Ponieważ Telekomunikacja Polska uniemożliwia podłączenie usługi Neostrada TP abonentom korzystającym z Planu Socjalnego (a z takiego korzysta autor wątku, napisał to w pierwszym poście). Wobec powyższego pozostaje ADSL zrealizowany poprzez BSA, czyli właśnie Netia, Dialog itd.
  • #11 5196689
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1071
    A ja polecam dokładnie przeanalizować regulaminy usług oraz promocji i na tej zasadzie podjąć decyzje ponieważ jakość usługi jest u wszystkich śrenia jak w tp bo wykonawca jest tu i tak tp i robi to na swoim sprzęcie i tak dalej.
  • #12 5197468
    lancet
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam. Jak zmienisz operatora to się załatwisz ''na cacy''.
    Jak Ci się coś zepsuje na lini, to w TP usłyszysz ''to nie my-proszę zgłosić uszkodzenie do swojego operatora.
    Gdy zadzwonisz do operatora [np.Tele2] to powiedzą Ci
    ''linia jest TP to Oni mają to naprawić''. Ja przez takie przepychanki nie miałem telefonu przez pół roku,a abonamenty się płaciło. Ja wybrałem TP,internet+telefon. Jak się coś popsuje to ''migiem''jest naprawione. Tele2 polecaj tylko ........ nie będę kończył.

Pzdr.Andrzej.
  • #13 5200353
    dipol
    Poziom 34  
    Ocena: 259
    Są w domu inne osoby --składa wniosek siostra brat ojciec mama itd na sam internet i podłączają np Multimedia abonament za telefon jak z internetem wynosi 5ZŁ 1Mb/s(ok 60zł suma)
    Przy jakości internetu najważniejsza jest jakość łącza (izolacja,tłumienność odległość od centrali,przy pętli do 850om nie powinno być problemów ,kable nie mogą być rozparowane i żeby w twojej czwórce przez przypadek nie było łącza ISDN-zakłócenia) przy samym internecie należy poprosić o zworę od strony stacyjnej żeby kable nie wisiały dla ładunków statycznych Przestrzegam przed Tele 2 same kłopoty.
    Wszyscy mają podstawowy problem za dużo sprzedano a jest za mała przepustowość łącz.
    Powodzenia!!!!
  • #14 5203526
    tommy 112
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Witam, ja po 3 latach męki w TP przeszedłem do Netii i musze powiedzieć że działa to lepiej (szybciej) no i nie psuje sie to co dwa tygodnie jak w TP. Jest nawet troche taniej. A jeśli chodzi o liveboxa, to nie będe komentował... Pozdrawiam. :)
  • #15 5203547
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #16 5204221
    tommy 112
    Poziom 23  
    zbyrek2 napisał:
    tommy 112 napisał:
    Witam, ja po 3 latach męki w TP przeszedłem do Netii i musze powiedzieć że działa to lepiej (szybciej) no i nie psuje sie to co dwa tygodnie jak w TP. Jest nawet troche taniej. A jeśli chodzi o liveboxa, to nie będe komentował... Pozdrawiam. :)

A TP nie robi problemów jak coś się zepsuje? Livebox jest bardzo dobrym sprzętem tylko oprogramowanie ma wadliwe.

Jak na razie sie nic nie popsuło (odpukać) :D . W liveboxie miałem często problemy z odbiornikiem wifi. A samego liveboxa musiałem restartować co kilka dni. Także zasięg był bardzo zniechęcający do dalszej współpracy, nie radził sobie ze ścianą żelbetową. Do tego dochodziły wieczne problemy z brakiem internetu na kilka godzin :| .
    Równie trudno było pozbyć się liveboxa (to brak instrukcji, zgubiona zatyczka do karty wifi i słynna awaria systemu w telepunkcie...) Pozdrawiam
  • #17 5244714
    arti13
    Poziom 32  
    Ocena: 79
    Witam
    Mam neo 1Mb i nie narzekam :P rachunek to 56zł wiec nie duzo :D jedyna wada to to ze czasami sie sama wyłącza :( ale ogolnie polecam :D
  • #18 5244740
    Przetwornik
    Poziom 26  
    Ocena: 19
    arti13 napisał:
    Witam
    Mam neo 1Mb i nie narzekam :P rachunek to 56zł wiec nie duzo :D jedyna wada to to ze czasami sie sama wyłącza :( ale ogolnie polecam :D

Też mam neo 512kbit i czasami sama mi się rozłącza, poza tym większych problemów brak.
  • #19 5244816
    Adam C
    Poziom 14  
    Witam.Jak masz telefon w TP to bierz neostradę.I nie wierz tym co mówią że mają telefon z tepsy i jak mieli internet z tepsy mieli kichę a jak przeszli na internet z Neti to mają super.Netia świadcząc usługę internetu na łączach tepsy wykorzystuje cały sprzęt tepsy.Możesz mieć wtedy tylko problemy jak ci się coś zepsuje.Wtedy Netia całą winę zgania na tepse.
    Ja mam neo trzy lata , żadnych problemów - polecam.
  • #20 5247095
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    zbyrek2 napisał:
    Ja osobiście Tele2 odradzam. Szwagier miał i nieźle go zrobili. Dwa razy drożej niż w TP i ciągłe problemy.

Ja tez odradzam tele2, po rozwiazaniu umowy ciagle przychodzily od nich rachunki na dziwne smieszne sumy typu 8zł i mimo interwencji naliczali sobie pozniej od niezaplacenia tego odsetki, sprawe wyprostowalismy ale minelo pół roku. Kategorycznie odradzam tą firme, kompletna żenada.
  • #21 5247139
    mslomka
    Poziom 11  
    No tylko teraz oprogramowanie w tp padło i dosyć długo się czeka na neo. Z tego co ostatnio chciałem założyć neta to dialog krzyknął mi cenę aż 120 zł za 2 mega. Więc wybrałem kablówkę za 60 zł też 2 mega i założyli mi wszystko w przeciągu trzech dni.
  • #22 5247285
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    Neo już prawie 4 lata, zero problemów a rozłącza się to fakt ale tylko co 24h ... autoconnect i nawet tego nie zauważam.
  • #23 5248431
    Adam C
    Poziom 14  
    mslomka napisał:
    No tylko teraz oprogramowanie w tp padło i dosyć długo się czeka na neo. Z tego co ostatnio chciałem założyć neta to dialog krzyknął mi cenę aż 120 zł za 2 mega. Więc wybrałem kablówkę za 60 zł też 2 mega i założyli mi wszystko w przeciągu trzech dni.

Nic nie padło.Jeśli występują jakieś problemy to może lokalnie związane z firmami zewnętrznymi.
  • #24 5294038
    bartek-czesak
    Poziom 1  
    ja tez mam abonament za 28 zl i mam internet z tp
  • #25 5294202
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    bartek-czesak napisał:

Kiedyś było to możliwe, ale obecnie system (PeopleSoft) nie przetrawi zamowienia na Neostrade, jeśli obonent posiada abonament socjalny.
  • #26 5391365
    olfork
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    szaleniec napisał:
    bartek-czesak napisał:

Kiedyś było to możliwe, ale obecnie system (PeopleSoft) nie przetrawi zamowienia na Neostrade, jeśli obonent posiada abonament socjalny.

Podobno w tej sytuacji bierze sie opcje " zawieszenie linii" i mozna normalnie zakladac na tym samym numerze neostrade.
  • #27 5393825
    jac_24
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Mam już internet NETIĘ. Jestem bardzo zadowolony z tego operatora... Zamykam Temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon stacjonarny w Telekomunikacji Polskiej (TP) z niskim abonamentem socjalnym 28 zł i chce założyć Neostradę bez podnoszenia abonamentu. W dyskusji wyjaśniono, że TP uniemożliwia aktywację Neostrady na abonamencie socjalnym ze względu na ograniczenia systemowe (PeopleSoft). Alternatywą jest skorzystanie z usług operatorów alternatywnych takich jak Netia, Dialog czy Tele2, którzy oferują internet ADSL na łączach TP bez konieczności zmiany abonamentu telefonicznego. Jednak Tele2 jest często odradzany ze względu na wysokie ceny i problemy techniczne. Netia i Dialog są polecane jako bardziej stabilne i tańsze rozwiązania, choć w przypadku awarii mogą występować spory dotyczące odpowiedzialności między TP a operatorem alternatywnym. Użytkownicy Neostrady TP zgłaszają sporadyczne rozłączania i problemy z Liveboxem (sprzęt TP), zwłaszcza z Wi-Fi i oprogramowaniem. Niektórzy radzą unikać Liveboxa i nie dać się namówić na jego zakup. Możliwe jest zawieszenie linii telefonicznej w TP i założenie Neostrady na tym samym numerze, ale wymaga to dodatkowych formalności. Ostatecznie autor tematu zdecydował się na Netię i jest zadowolony z usługi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA