monrant napisał: [quote="fido"
jak się da naprawić szybko to w jaki sposób skoro jak przełącze przełącznik to na jednym styku w gniezdzie bezpiecznika pojawia się napięcie ale wystraczy że włoże bezpiecznik to zaraz napięcie ginie
Bo mierzysz miernikiem wodzu, a ten ma dużą rezystancję wewnętrną.
Zamiast miernika podłącz zarówkę, taka jak z kierunkowskazu, zobaczysz co się stanie.
Dalej-wyciąg przełącznik, ustaw na światła pozycyjne, i zmierz rezystancje pomiędzy stykami 30 i 58, będzie conajmniej 300 om, a powinno byc zero.
W swoim rozwiązniu wykorzystuję ten fakt.
Czaisz teraz?[/quote]
Mam takie oznaczenia
R,30-9,49,31,58,30-7,L,54-3,56a,55,56b
jak mierze pomiędzy 58 a 30-7 to mam 0,3ohma jak mierzę pomiędzu 58 a 30-9 nie ma nic
Dodano po 26 [minuty]: fido napisał: monrant napisał: [quote="fido"
jak się da naprawić szybko to w jaki sposób skoro jak przełącze przełącznik to na jednym styku w gniezdzie bezpiecznika pojawia się napięcie ale wystraczy że włoże bezpiecznik to zaraz napięcie ginie
Bo mierzysz miernikiem wodzu, a ten ma dużą rezystancję wewnętrną.
Zamiast miernika podłącz zarówkę, taka jak z kierunkowskazu, zobaczysz co się stanie.
Dalej-wyciąg przełącznik, ustaw na światła pozycyjne, i zmierz rezystancje pomiędzy stykami 30 i 58, będzie conajmniej 300 om, a powinno byc zero.
W swoim rozwiązniu wykorzystuję ten fakt.
Czaisz teraz?
Mam takie oznaczenia
R,30-9,49,31,58,30-7,L,54-3,56a,55,56b
jak mierze pomiędzy 58 a 30-7 to mam 0,3ohma jak mierzę pomiędzu 58 a 30-9 nie ma nic[/quote]
dostałem się do wtyczki w przełączniku, jak zewrę przewody 58 i 30-7 to swiatła swiecą, więć wina leży w przełączniku, zaczynam rozbierać