Witam, czy ktoś mógłby doradzić mi jak połączyć końcówkę mocy z preamp'em widocznym na schemacie? Zbić napięcie rezystorem do tych 300V, tak jak w poprzednich stopniach zasilacza, czy lepiej zamówić transformator z odczepem, powiedzmy na 250V i wstawić drugi mostek? Schemat preamp'u DR znalazłem gdzieś w internecie, jakie powinny być parametry tego dławika w zasilaczu? Czy może mogę go pominąć w takiej aplikacji? Lepiej żarzyć lampy preamp'u napięciem wyprostowanym i odfiltrowanym 6.3V czy z odczepem na 3.15V/3.15V? Na co powinienem uważać budując taki wzmacniacz? Dodam że nie jest to moja pierwsza konstrukcja lampowa, wcześniej udało mi sie zbudować gitarowca ze strony audioton, oraz JCM800 z końcówka właśnie taką jak tutaj, którego później przerobiłem na Soldano Atomic, wiec nie duże, ale jakieś doświadczenie posiadam. Czy lepiej w ogóle się nie zabierać za DR i jeszcze trochę pobudować prostsze preampy? Jeszcze jedno - czy jest sens zamówić nowy transformator wyjściowy do SE na EL84 (np. ze rdzeniem mniejszym niż standardowy do wzmacniaczy niegitarowych)? Czy nie odczuje znaczącej poprawy względem jakiegoś klikunastoletniego TG5 czy TG2.5?