Po włączeniu cały czas napis "nagrzewanie". Klawiatura wybiera, można zadzwonić, ale brak podglądu n.p. wybieranych numerów, menu ....
Elektrolity w zasilaczu wymienione.
doro
Elektrolity w zasilaczu wymienione.
doro
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamW.P. napisał:W pierwszej fazie faks kontroluje peryferia. Wiele już sprawdziłeś.
Pozostał Ci jeszcze napęd. Tam znajdziesz przyczynę.
dorotata napisał:Po włączeniu cały czas napis "nagrzewanie". Klawiatura wybiera, można zadzwonić, ale brak podglądu n.p. wybieranych numerów, menu ...
cooltygrysek napisał:Podmień głowicę o ile jest sprawna i zobaczymy na czym stoimy ale w tych faxach......... bo nie wiem jakimi zdolnościami dysponujesz...
cooltygrysek napisał:No cóż, nie będę się sprzeczał skoro wiesz lepiej, ale w moim odczuciu masz bardzo wąski horyzont. wystarczy pomyśleć szerzej i wszystko jasne. Moja podpowiedź wynika z dużego doświadczenia.... i tyle na temat.Heh tez pomysł żeby rejestr klawiatury padł a co on ma wspólnego do stanu głowicy termicznej ?? nie mam pytań....!!!! opis usterki jest prosty i proste jest rozwiązanieprocesor nie otrzymuje parametrów o stanie nagrzania głowicy termicznej bo walnięty jest czujnik temperatury lub driver grzałki.... To bardzo częsta usterka w fax'ach na papier termiczny. Oczywiście może być i walnięty sam procesor ale wątpię. Z kolei sam autor postu nic nie pisze czy podmienił głowicę termiczną czy tez nie bo nie wiemy na czym stoimy z ta usterką
![]()