logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można bezpiecznie podłączyć lampowy przedwzmacniacz do tranzystorowego wzmacniacza?

piotrek662 11 Lip 2008 22:45 2154 4
REKLAMA
  • #1 5334575
    piotrek662
    Poziom 14  
    Ocena: 322
    Witam. Zastanawiam się nad wykonaniem gitarowego przedwzmacniacza lampowego i podłączenia go do wzmacniacza gitarowego, ale już tranzystorowego. Oto schemat przedwzmacniacza:

Czy można bezpiecznie podłączyć lampowy przedwzmacniacz do tranzystorowego wzmacniacza?

albo

Czy do wyjścia tego przedwzmacniacza mogę tak po prostu podłączyć wzmacniacz i nic się nie spali?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

P.S. Wiem, że pytanie zapewne jest banalne, ale nie znam się na konstrukcjach lampowych i wolę się upewnić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5335114
    Mariowy
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    stołek_-92 napisał:
    Można, tylko po co?

Pewnie po nic innego jak "lapowe brzmienie".
  • REKLAMA
  • #4 5335116
    piotrek662
    Poziom 14  
    Ocena: 322
    Witam. Tak właściwie o wykonanie takiego czegoś prosił mnie kolega, ale wolę się upewnić, że będzie działać żeby nie miał do mnie później pretensji.
  • #5 5335494
    painlust
    Specjalista - wzmacniacze gitarowe
    Ocena: 746
    Jak ma potężną autosugestię to usłyszy lampowe brzmienie, a jak nie to może stracisz kolegę :)
REKLAMA