Mam pytanie do kolegów. Dlaczego podczas zwarcia wybija mi zabezpieczenie przedlicznikowe C25 i policznikowe C10 jednocześnie? Instalacja jest w porządku. Czekam na podpowiedzi z waszej strony.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Jak radzi koleżanka Alana - na przedlicznikowym wsadź topik i masz po kłopocie.
Łukasz-O napisał:
Rodzaj zabezpieczenia przedlicznikowego narzuca zakład energetyczny a nie widzi mi się użytkownika. Jeden ZE wymaga esy a inny topiki a jeszcze inny selektywne. Wasze porady są bez użyteczne gdyż Kolega nie ma wpływu na to.
Łukasz-O napisał:
Oznaczenia literowe informują nas tylko o zwłoce czasowej przy poborze chwilowych dużych prądów, np. rozruch silnika - ale nie na zwarcia!
Cytat:Nie ma, bo nie chce mieć. Dziwnym trafem ja mam bezpieczniki przed licznikiem jako jedyny na ulicy z 10 nowo wybudowanych domów. Dlaczego? Proszę sobie na to samemu odpowiedzieć.
Cytat:A do zabezpieczeń silników to wymyślono coś takiego, co nazywane jest wyłącznikiem silnikowym.
Cytat:Nie ma, bo nie chce mieć. Dziwnym trafem ja mam bezpieczniki przed licznikiem jako jedyny na ulicy z 10 nowo wybudowanych domów. Dlaczego? Proszę sobie na to samemu odpowiedzieć.