logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć detektor ruchu do kamery przemysłowej i VCR?

macko85 02 Sie 2008 15:43 1286 2
REKLAMA
  • #1 5401583
    macko85
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Witam, nie wiedziałem do jakiej kategorii dodać mój problem, jest tu mowa o VCR to postanowiłem tutaj go umieścić. Mam problem dostałem kamerę przemysłową był to jakiś zestaw i wszystko w porządku poskładałem działa można nagrywać i w ogóle ale jest tam jeszcze urządzenie które ma jakoś automatyzować nagrywanie że podobno jak jest ruch to ma nagrywać. wygląda ono jak w linku http://www.elettronicanobile.biz/catalog/popu...D=207&osCsid=a06f2cb1fd61c65e6c0915f5790adab9
    jednak nie mam od niego żadnej dokumentacji. nie mam pojecia jak to pudełko moglo by oddziaływać na magnetowid powodując nagrywanie pod warunkiem ruchu?? Poco jest ta dioda podczerwieni też nie mam pojęcia. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5401715
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Zwykłego magnetowidu nie popędzisz czujnikiem ruch ( chyba że przez jakiś układ pośredni )
    Tego typu urządzenia wpółpracują z wyspecjalizowanym rejestratorami, ew taki detektor powoduje wysysłanie sygnału tylko w czasie aktywności detekcji, ale magnetowiid musi mieć opcję sterowania sygnałem, po zaniku - stop, z możliwością ponownego właczenia zapisu przy pojawieniu się sygnału. Ale to znowu wymaga specjalistyczneogo sprzętu.
    A w ogóle,w dobie rejestratorów z predefiniowanymi dla kazdego wejścia oddzielnie stref detekcji ruchu ( dla jednej kamery np 128 stref) rozwiązanie które zastosowałeś to jakiś dziwoląg.....
    Pozdr.J
REKLAMA