logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Boshmann 300W grzeje się i wyłącza basy przy głośniku Hanssen 300W

Straho 12 Sie 2008 21:58 1471 4
REKLAMA
  • #1 5433546
    Straho
    Poziom 2  
    Mam wzmacniacz BOSHMANN na mostku 300W i tubę z głośnikiem HANSSEN <chyba tak się to pisało> też 300W ale wzmacniacz mi się strasznie grzeje i wyłącza basy na tubie tak to wygląda... Jak ścisze radio w autku to działają te basy albo jak wzmacniacz ostudzi się troszeczkę. Może mi ktoś pomóc w czym tkwi problem bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie... Z góry dzięki za wypowiedzenia w tym temacie...

Moderowany przez Tomek Włodarczyk:

Reg. punkt 11 zmieniłem tytuł.

• REKLAMA
  • #2 5433668
    zdzichu6969
    Poziom 23  
    Ocena: 11
    Większy radiator na końcówce mocy, ewentualnie wentylatorek, powinno sprawdzić się i nie powodować twojego dziwnego problemu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5433914
    Rezyslaw
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    tak to już jest kolego przy mostkowaniu gdy wzmak nie domaga włącza sie ochrona termiczna, w mostku płynie 2 razy wiekszy prąd i dlatego tak sie grzeje ale coolerek powinien pomóc
  • #5 5456546
    Straho
    Poziom 2  
    No to problem prawie z głowy panowie bo głośnik w tubie się spalił... Warto dokupić drugi głosnik do tego wzmaka? Jak tak to jaki? Czy może lepiej sub aktywny i bez dobierania...? Nie znam przyczyny tylko zauważyłem że przed spaleniem jak dodawałem gazu był taki świst cichy... Moze ten wzmacniacz się nie nadaje.../?
REKLAMA